Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

5G sim only abonnement afsluiten?

Een Sim Only 5G abonnement is een abonnement dat profiteert van de hogere internetsnelheden die 5G biedt in vergelijking met 4G. Sim only 5G is niet bij alle providers beschikbaar. Vergelijk hier 5G abonnementen en bekijk alle 5G sim only providers!

5G sim only vergelijker

Wil je een 5G abonnement afsluiten? Met onze sim only abonnement vergelijker vind je eenvoudig de beste 5G sim-only abonnementen. Gebruik de filteropties aan de linkerkant om je wensen in te voeren. De aanbiedingen die je hierna ziet, zijn meer gericht op wat voor jou relevant is. Zo worden abonnementen met 3 GB aan data niet meer getoond als je zoekt naar onbeperkt data. Dit maakt een goede vergelijking een stuk makkelijker.

Wil je een 5G abonnement afsluiten, kies dan voor Odido (T-Mobile), Vodafone, KPN of Youfone.

5G sim only providers

De volgende aanbieders bieden 5G aan:

  • Odido
  • Vodafone
  • KPN
  • Youfone

5G in Nederland

Er is veel geschreven over de 5G-netwerken die in Nederland worden uitgerold. 5G is de opvolger van het bekende 4G-netwerk. In theorie is 5G internet vele malen sneller dan 4G-netwerken. Dit heeft echter ook te maken met de frequenties die 5G gaat gebruiken, en de ‘snellere’ frequenties zijn hier nog niet beschikbaar.

Het gaat om de zogenaamde 3,5 GHz-frequentie. Alleen als je op deze frequentie 5G kunt gebruiken, zie je hogere download- en uploadsnelheden en merk je een groot verschil in snelheid ten opzichte van 4G.

5G-connectiviteit biedt meer dan alleen hogere snelheden bij het downloaden of verzenden van gegevens. Dit vermindert de “buffertijd”, de tijd die nodig is om iets te laden voordat het daadwerkelijk wordt afgespeeld, aanzienlijk. Met 5G kijk je direct video’s via YouTube, Netflix of Disney Plus zonder enige laadtijd.

De bandbreedte van het 5G netwerk is ook vergroot, zodat je altijd netwerkdekking hebt via je 5G-verbinding, waar je ook bent.

Het verschil tussen 4G en 5G

Nogmaals, het belangrijkste verschil tussen 4G- en 5G-netwerken is bandbreedte. 4G kan snelheden bereiken van 225 Mbps, terwijl 5G snelheden kan bereiken van 10 Gbps. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller apparaten met elkaar kunnen communiceren.

De reactietijd in communicatie tussen apparaten wordt ‘latency’ genoemd. Met de hogere snelheid van 5G-netwerken is de latency slechts 1 ms(milliseconden) vergeleken met 30 ms voor 4G-netwerken. Welk verschil maakt 29ms als je op een mobiel netwerk zit? Niet veel tijdens het streamen van een Netflix-aflevering of een facetime gesprek, maar als het om IoT-oplossingen gaat, is dit verschil erg belangrijk!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *