Written by admin

iPhone 11 in drie varianten

De nieuwe iPhone is beschikbaar in drie varianten: iPhone 11, Pro en Max. De iPhone 11 is net als zijn voorganger iPhone XS qua design hetzelfde. De grote verandering zit aan de binnenkant. Wat als eerste op valt zijn de drie camera’s aan de achterkant van de iPhone 11 Pro. Bij de iPhone 11 zijn het er twee. De opslagcapaciteit is 64, 128 of 512 GB.

A13 chip

Dankzij de nieuwe A13 chip is de iPhone heel snel. In alle iPhone 11 toestellen vind je de nieuwe A13 Bionic-chip. Bij de iPhone 11 Pro en Max heb je een Super Retina Display (OLED). Bij het instapmodel vind je de Retina HD display (LCD).

Camera

Aan de voorkant van de Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro vind je een 12 megapixel camera. Deze bestaat uit groothoek-, ultragroothoek- en telelenscamera. Het laatst genoemde heb je alleen bij de iPhone 11. Door de toevoeging van de extra camera aan de achterkant, maak je nu betere foto’s. En fotografeer je meer van je omgeving. En wat te bedenken van de nachtmodus bij de Pro toestel. Video’s opnemen doe je in 4K waarbij je keuze hebt in 24 bps, 30 bps of 60 bps. Aan de voorzij heb je een 12 megapixel selfiecamera met potretmodus met geavanceerd diepteregeling.
De iPhone 11 is beschikbaar als los toestel en met abonnement. De vanaf prijs begint bij Apple bij € 809,- voor de 64 GB. De Pro versie is leverbaar vanaf € 1159,-.

Conclusie

Voor wie is de nieuwe iPhone 11? De iPhone 11 is het nieuwe vlaggenschip van Apple. Hierbij heb je de keuze uit een toestel met twee of drie camera’s. Met de ultragroothoeklens leg je nu meer vast van je omgeving. Voor de mensen die graag foto’s en video’s maken is de Pro zeker een goede keuze. Heb je een iPhone 8 of ouder dan is dit model wellicht jouw nieuwe telefoon. Ben je toe aan een nieuwe smartphone, maar is het maken van foto’s niet belangrijk voor je? Kies dan voor de iPhone 11.

Written by admin

Sim only bellen naar het buitenland

Voor velen kan het moeilijk zijn om een geschikte simkaart uit te kiezen om mee te bellen. Laat staan dat je er ook nog mee kunt bellen naar het buitenland. Daarom willen we jou graag op de juiste weg brengen. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee je kunt bellen naar het buitenland. In dit artikel gaan wij het specifiek hebben over sim only bellen naar buitenland.

Sim only bellen naar het buitenland

Sim only kan op twee verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo zijn er sim only prepaid en sim only abonnementen. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen wanneer je wilt bellen naar het buitenland.

De meeste providers bieden dezelfde bel-tarieven binnen de EU. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden per provider

Sim only abonnement

Met een sim only abonnement bel je vele malen goedkoper naar het buitenland. Je hebt immers een groter belbundel die je elke maand weer kunt gebruiken. Een abonnement nemen om te bellen naar het buitenland is pas aangeraden als je maandelijks gaat telefoneren. Anders is het zonde van je geld.

Abonnementen vergelijken?

Bekijk welke abonnement het beste past bij jouw persoonlijke voorkeur. Bekijk onze homepage voor een sim only vergelijker. Gebruik de filters om te zien welke providers voldoen aan jouw eisen. Klik op de bestelknop voor meer informatie.

Prepaid bellen naar het buitenland

Bel je niet geregeld, maar wil je wel je familie of vrienden contacteren in het buitenland? Dan is een prepaid simkaart zeer geschikt voor jou. Je hebt met een simkaart geen verplichtingen. Je kunt bellen wanneer je wilt. Bekijk hieronder de simkaarten die op dit moment vaak gekocht worden als sim only bellen naar het buitenland.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-per minuutBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €30,-)
€0,11€0,041 cent
(bij bundel 1GB)
maximaal €15,-per secondeBestellen
KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen

Welke variant is geschikt voor jou?

Het is heel simpel. Met een sim only abonnement bel je goedkoper dan met een prepaid simkaart. Bij een abonnement ben je wel verplicht om 1 maand, 1 of 2 jaar een contract af te sluiten bij een provider. Bij een prepaid simkaart is dat niet het geval. Daar kun je zelf beslissen wanneer je er gebruik van maakt en wanneer je ervoor kiest om je beltegoed op te waarderen.

Bellen naar landen buiten de EU

Er zijn ook simkaarten die speciaal gebruikt worden om mee te bellen naar landen buiten de EU. Om er precies achter te komen welke simkaart jij het beste kunt gebruiken, wil ik je graag verwijzen naar onze overzichtspagina. Hier kun je makkelijk en snel een geschikte simkaart voor jezelf vinden waarmee je kunt bellen naar landen binnen of buiten de EU.

Written by admin

Bellen in het buitenland

Bellen naar het buitenland kost vaak extra als dit buiten Europa gebeurt, maar hoe zit dit met het bellen als jij in het buitenland bent? Buiten Europa betaal je niet alleen de kosten van je eigen provider, maar betaal je ook voor het netwerk van de provider in het buitenland. In dit artikel gaan we het hebben over sim only bellen in het buitenland.

Sim only bellen in het buitenland

Er zijn 2 manieren om gebruik te maken van sim only. Je kunt gebruik maken van een sim only prepaid kaart, of een sim only abonnement. Deze komen beide met hun eigen voor- en nadelen. In Europa zullen de tarieven hetzelfde zijn als in Nederland. In landen buiten Europa zul je last krijgen van extra kosten. (Pas op! Turkije en Zwitserland zijn geen EU landen.)

Sim only abonnement

Met een sim only abonnement ben je vaak goedkoper uit binnen Europa. Bij een sim only abonnement krijg je iedere maand een bundel die je iedere maand opnieuw kunt gebruiken. Het nadeel hierbij zijn de maandelijkse kosten van het abonnement. Als je dus niet maandelijks belt, kan dit veel extra kosten met zich meebrengen.

Abonnementen vergelijken

Ben je geïnteresseerd in een sim only abonnement? Vergelijk dan op onze voorpagina de verschillende abonnementen om te zien welke provider het beste bij je past.

Sim only prepaid

Als je niet vaak in het buitenland bent, is het verstandiger om gebruik te maken van een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart komen verder geen verplichtingen. Als er geld op de simkaart staat, kun je deze gebruiken om te bellen en te sms’en

Prepaid vergelijken

Als een prepaid simkaart geschikt is voor jou, kun je op deze vergelijkingspagina de verschillende opties bekijken om te zien welke provider het beste bij je past.

Prepaid buiten Europa

Buiten Europa worden er extra roaming kosten gerekend bij het bellen. In deze landen kun je gebruik maken van speciale simkaarten. Op de overzichtspagina kun je makkelijk en snel een geschikte simkaart vinden om te bellen buiten de EU.

Written by admin

Is bellen naar het buitenland gratis?

Als je vaak in contact ben met vrienden of familie in het buitenland is het belangrijk om rekening te houden met de extra kosten die dit met zich mee kan brengen. Maar kan dit ook goedkoper of gratis? In deze blog bekijken we de verschillende opties om te bellen naar het buitenland.

Gratis bellen naar het buitenland met prepaid

Bellen naar het buitenland is nooit gratis. Toch is het mogelijk om gratis beltegoed te krijgen met prepaid simkaarten. In vele gevallen kun je een simkaart aanschaffen met gratis beltegoed erop, je betaald dan alleen voor de simkaart. De simkaart bevat meer beltegoed dan dat de simkaart gekost heeft, waardoor je met het overgebleven geld gratis kan bellen naar het buitenland.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-per minuutBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €30,-)
€0,11€0,041 cent
(bij bundel 1GB)
maximaal €15,-per secondeBestellen
KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen

Voorbeelden van de bovenstaande simkaarten zijn:

 • Simyo €15 Prepaid: Bevat €22,50 beltegoed
 • Lebara One €15: Bevat 500 belminuten naar 42 landen en 3Gb internet
 • Ah Mobiel €10: Bevat €15 beltegoed (na registratie en nummerbehoud)
 • Kpn €10: Bevat €15 beltegoed

Bij het bellen binnen Europa worden dezelfde tarieven gebruikt als bij het bellen binnen Nederland. Als je naar landen buiten Europa wilt bellen komen hier vaak extra kosten bij kijken. Hiervoor kun je op de overzichtspagina bekijken hoe je het goedkoopst uit bent.

Gratis naar het buitenland bellen via internet

Een andere manier om naar het buitenland te bellen is via apps. Hiervoor moet je eerst een prepaid simkaart aanschaffen en installeren. Hierna kun je apps downloaden die gemaakt zijn om te communiceren. Dit zijn apps als: Discord, Skype of whatsapp. Deze apps maken gebruik van het internet om te bellen, hiervoor kun je dus wifi gebruiken en hoef je verder niet te betalen voor belminuten. Deze apps zijn gratis en gebruiken nauwelijks internet, waardoor het goedkoop is om te bellen naar het buitenland. Ook is het mogelijk om 4G data te gebruiken bij deze apps. Hiervoor kun je mobiele data gebruiken op je prepaid simkaart. Enkele goedkope voorbeelden hiervan zijn:

 • Simyo €5 Prepaid: Bevat €7,50 beltegoed, €0,03 Per mb
 • Lebara One €10 Prepaid: Bevat 500 belminuten, 2GB internet
 • Kpn €5 Prepaid: Bevat €10 beltegoed, €0,024 Per mb

In veel gevallen zul je goedkoper uit zijn met het gebruiken van deze apps en mobiele data, dan met het gebruiken van belminuten.

Written by admin

Onbeperkt bellen naar buitenland

Het kan lastig zijn om een geschikte simkaart te vinden voor jouw benodigdheden. Als je hierbij ook nog veel naar het buitenland wilt bellen, kan het al helemaal lastig zijn om een geschikte simkaart te vinden. In deze blog leggen we de verschillende opties uit om onbeperkt naar het buitenland te bellen.

Onbeperkt bellen naar buitenland binnen EU

Veel providers hanteren dezelfde prijs voor het bellen binnen de EU. Daarom is het een optie om een grote of onbeperkte belbundel te nemen bij je abonnement om zo onbeperkt te kunnen bellen binnen Europa. Dit wordt alleen aangeraden als je veel belt naar het buitenland, omdat de prijzen van deze abonnementen maandelijks zijn. Om te checken welk abonnement het beste bij jou past bekijken.

Enkele voorbeelden van onbeperkt bellen abonnementen zijn:

 • Simpel: Onbeperkt bellen, 250mb, 500sms voor €4,- pm (looptijd 24 mnd)
 • Youfone: Onbeperkt bellen, 0mb, onbeperkt sms voor €7,- pm (Looptijd 24 mnd)
 • BenL Onbeperkt bellen, 500mb, onbeperkt sms voor €8,50 p, (looptijd 24 mnd)M/li>

Prepaid bellen naar het buitenland

Als je niet te vaak naar het buitenland belt, is het misschien handiger om een prepaid abonnement te overwegen. Bij een prepaid abonnement komen geen verplichtingen kijken, je kan bellen en opwaarderen wanneer je wilt. Ben je benieuwd naar populaire opties of meer informatie over prepaid bellen naar het buitenland? Check dan onze blog hierover!

Bellen naar buitenland buiten EU

Helaas is het niet mogelijk om via mobiel onbeperkt te bellen naar landen buiten de EU. Hiervoor zijn speciale simkaarten nodig die gebruikt worden om naar landen buiten de EU te bellen. Om erachter te komen welke simkaart geschikt is voor het land waar jij heen wilt bellen kun je de overzichtspagina bekijken.

Written by admin

Populaire gadgets voor een mobiele telefoon

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Waarschijnlijk kun je niemand bedenken die nog leeft zonder smartphone. Zelfs opa’s en oma’s maken gebruik van smartphones. Smartphones bevatten enorm veel functies waardoor bijvoorbeeld fotocamera’s voor veel mensen verleden tijd zijn. Echter kunnen smartphones niet alles hebben. Zo zijn de speakers van de smartphones vaak erg zwak. Veel jongeren kiezen er dan ook vaak voor om er een kleine speaker bij te kopen. Zo zijn er nog veel meer populaire gadgets te vinden voor de smartphone. De meeste populaire gadgets zullen hieronder besproken worden. Naast het bespreken van deze gadgets worden er tips gegeven over hoe jij ervoor zorgt dat je geen miskoop te pakken hebt.

Powerbank

Voor wie veel onderweg is en daarbij zijn telefoon veel gebruikt is de powerbank eigenlijk vrijwel onmisbaar. Deze gadget zorgt ervoor dat jouw batterij nooit meer leeg is als jij je telefoon nodig hebt. Een van de grootste frustraties van smartphone gebruikers is een lege batterij terwijl je echt niet zonder je smartphone kunt. Een powerbank zorgt ervoor dat dit probleem verleden tijd is. Powerbanks zijn in verschillende soorten te verkrijgen, het verschil zit hem dan vooral in het aantal mAh. Hoe meer mAh hoe meer capaciteit om de batterij op te laden, hier zit het prijsverschil hem dan ook vooral in.

Portable speakers

Portable speakers zijn ideaal als je altijd voorzien wilt zijn van muziek. Ga je graag met je vrienden naar het strand en wil je genieten van heerlijke muziek op de achtergrond? Dan is dit de ideale optie. Er is veel keus in verschillende soorten speakers, de prijs en kwaliteit verschilt dan ook enorm. De prijs begint bij ongeveer 20 euro en kan oplopen tot honderden euro’s. De duurdere varianten zijn vaak op waterdicht waardoor je zonder zorgen aan het zwembad kunt liggen.

Vergelijken

Het is verstandig om deze gadgets eerst te vergelijken voordat je ze aanschaft. Op https://10toptest.nl kun je al deze gadgets vergelijken. Kijk naar je eigen wensen en behoefte van de verschillende gadgets en baseer daar je aankoop op. Als laatste is het belangrijk te kijken naar de verschillende reviews. Nadat je dit hebt gedaan is de kans op een miskoop erg klein.

Written by admin

Goedkope prepaid bundels, profiteer ervan!

Zoek je een manier om goedkoop te kunnen bellen naar het binnenland? Of goedkoop te kunnen internetten? Dan zijn de prepaid bundels iets voor jou! Vooral prepaid databundels en prepaid belbundels zijn erg populair. Niet alleen onder de Nederlandse prepaid gebruikers, maar ook onder voormalige sim only gebruikers! Prepaid bundels lijken namelijk enorm op sim only’s, maar dan met het voordeel dat je nergens aan vast zit!
Lijkt het je wat? Lees snel verder.

Prepaid bundels om goedkoper prepaid te bellen en internetten

Prepaid gebruikers kiezen steeds vaker voor prepaid bundels. Dit komt doordat we onze telefoon meer dan ooit gebruiken en dus ook meer tegoed nodig hebben. En dat natuurlijk het liefst voor zo weinig mogelijk geld. Wanneer prepaid simkaarten vergeleken worden, wordt er vaak naar de losse tarieven gekeken. Dit kan een verkeerd beeld geven, want voor de meesten onder ons zijn losse prepaid tarieven veel te duur, omdat we simpelweg onze telefoon te vaak gebruiken. Gebruik je je telefoon lang niet dagelijks? Dan kan het wel eens handig zijn om te kijken naar de goedkoopste prepaid qua losse tarieven. Prepaid bundels zijn ideaal voor veel mensen, omdat je nergens aan vast zit. Je kunt iedere maand van bundel switchen of ze stopzetten. Net wat je wens is. Daarnaast kom je ook nooit voor onverwacht hoge rekeningen te staan, omdat je de goedkope prepaid bundels betaalt vanuit je opgewaardeerde beltegoed.

De interessantste prepaid bundels zijn:

 • Prepaid belbundels
 • Prepaid databundels / internetbundels
 • Prepaid combi bundels

Hieronder leggen we er meer over uit én tonen we je de goedkoopste prepaid bundels!

Goedkope prepaid belbundels

Wil je goedkoop bellen met prepaid bundels? Dan heb je veel keuze. Je kiest voor bellen met een prepaid bundel als je nergens aan vast wilt zitten (zoals bij een abonnement), maar wel wilt profiteren van goedkope tarieven! Hieronder zie je de providers met de goedkoopste prepaid belbundels

BelbundelsBundel kostenBelminutenOmgerekend tarief per minVerlengen 
AH Bel 200€ 6,002003 centVoorkeur instellenBestellen
AH Bel 500€ 10,005002 centVoorkeur instellenBestellen
AH Bel onbeperkt€ 16,00onbeperkt-Voorkeur instellenBestellen

Goedkope databundels / internet bundels

Goedkoop internetten is tegenwoordig wel een pré, omdat internet op onze telefoon het leven zo makkelijk maakt op sommige fronten. Daarom is het handig een prepaid internet bundel of abonnement te hebben, zodat je overal verbinding kunt maken met het mobiele netwerk. Een voordeeltje voor de consument is dat internet de afgelopen jaren ontzettend goedkoop is geworden en dat het zelfs nog goedkoper gaat worden. Zowel de prepaid databundels als sim only abonnementen zullen in de toekomst nóg goedkoper worden, zodat we meer internet krijgen voor ons geld.
De goedkoopste internetbundels zijn:

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Simyo - Maand 1 Mbps / 386 Kbps100per KB€4,-0,04Bestellen
Simyo - Maand XL1 Mbps / 386 Kbps250per KB€7,-0,03Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
AH Slim Only - Internet 250 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps250per KB€6,-0,024Bestellen
AH Slim Only - Internet 500 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps500per KB€8,-0,016Bestellen
AH Slim Only - Internet 1000 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps1000per KB€10,-0,01Bestellen

Goedkope combi bundels

Je kunt zelf de bundels met elkaar combineren. Heb je een prepaid simkaart? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een belbundel te activeren én een internetbundel. Er zijn ook providers die combi bundels aanbieden, waardoor je vaak nog meer geld bespaart. Voorwaarde is wel dat de bundel altijd goed bij je telefoongedrag moet passen, wil je uiteindelijk echt veel geld besparen.

Combinatie bundelsBundel kostenMBMinuut +/of SMSVerlengenomgerekend per MB*omgerekend per min / sms* 
AH Combideal €8,00€ 8,0040050 + 50Voorkeur instellen1 cent4 cent Bestellen
AH Combideal €9,99€ 9,99700150 + onbeperktVoorkeur instellen0,7 cent3,3 cent (+onb. SMS) Bestellen
AH Combideal €12,50€ 12,501 GB100 + 100Voorkeur instellen0,6 cent3,1 cent Bestellen

Waarom kiezen voor goedkope prepaid bundels?

Twijfel je nog of je moet kiezen voor een prepaid simkaart of een sim only abonnement? We hebben hieronder alle voor- en nadelen van de prepaid bundels op een rijtje gezet, zodat je een goede keuze kunt maken. Er is geen verkeerde keuze in te maken, voor de een is prepaid beter, voor de andere een sim only abonnement. Dit is afhankelijk van jouw telefoon gedrag. Het is belangrijk dat je kiest wat het beste bij je past om goedkoop te kunnen bellen en internetten.
Voordelen van prepaid bundels

 • Profiteer van goedkope tarieven!
 • Je zit nergens aan vast; prepaid bundels zijn maandelijks te activeren of stop te zetten
 • Geen onverwacht hoge rekeningen; je betaalt vanuit je beltegoed dus kunt nooit meer uitgeven dan op je simkaart staat
 • Switch gemakkelijk tussen goedkope prepaid bundels; bijvoorbeeld wanneer de prijzen nog verder dalen. Dit is vaak niet mogelijk bij een sim only want daarbij zit je ‘vast’.

Voordelen van een sim only abonnement

 • Tarieven van een sim only zijn vaak nog net iets goedkoper
 • Je hoeft nooit op te waarderen
 • Je hoeft niet maandelijks een bundel te activeren, weer een handeling minder
 • Je hebt voor zolang je abonnement loopt rust, want je hoeft niet constant naar de goedkoopste bundels te kijken

Wat past bij jou? Twijfel je nog? Dan kun je altijd tijdelijk voor goedkope prepaid bundels gaan en later overstappen op een sim only als dat je toch een betere optie lijkt. Aan prepaid zit je namelijk nooit vast!

Written by admin

Goedkoop bellen naar vaste telefoon, zo werkt dat!

Nog steeds betalen heel veel consumenten onnodig veel aan hun (mobiele) telefoon kosten. Dat is jammer, want er zijn veel manieren om goedkoper te bellen. In dit blogje gaan we je uitleggen hoe je voortaan goedkoop belt naar de vaste telefoon. Je kunt zowel met mobiel als met een vast nummer goedkoop bellen naar een vaste telefoon, zolang je maar het juiste abonnement hebt.

Waarom wil je goedkoop bellen naar een vaste telefoon?

Goedkoop bellen naar een vast nummer kan heel belangrijk zijn voor mensen of bedrijven die nog heel veel via de telefoon regelen. Waarschijnlijk is het vooral voor kleine en/of startende bedrijfjes erg handig om geld te besparen door naar de vaste telefoon te bellen. Voor mensen die ook nog graag de vaste telefoon in ere houden, kunnen de tips om goedkoop naar de vaste telefoon te bellen ook heel nuttig zijn

Er is een verschuiving zichtbaar van de vaste telefonie naar mobiel bellen. Niet heel gek, want je zal waarschijnlijk ook aan jezelf merken dat je de vaste telefoon steeds minder vaak gebruikt. Veel mensen doen hem zelfs de deur uit en jong volwassenen die uit huis gaan halen zelfs geen vaste telefoon meer in huis. Heel logisch, want de mobiele telefoon maakt de vaste huistelefoon vrijwel overbodig. Is dat ook zo op het gebied van kosten? Is mobiel bellen niet veel duurder? Dat leggen we hieronder uit.

Goedkoop bellen met de vaste telefoon

Als je mét een vaste telefoon belt, bel je goedkoper naar een ander vast nummer dan naar een ander mobiel nummer. Dit betekent echter niet dat bellen met mobiel naar vast veel duurder is. Dit is echt volledig afhankelijk van welk abonnement (of prepaid) je voor je mobiele telefoon hebt, of welk abonnement je eventueel voor een vaste telefoon hebt.

Bellen vanaf een vast nummer naar de vaste telefoon

Goedkoop bellen naar een vaste telefoon vanaf een vaste nummer, kan zelfs gratis zijn! Bij bepaalde alles in 1 abonnementen, of andere combinatie abonnementen voor de vaste diensten, zit de vaste telefoon hier soms gratis bij. Je aansluiting kost dan niets. Met bepaalde abonnementen kun je vervolgens ook nog gratis bellen, naar vast en/of mobiel. KPN BelVrij Altijd is zo’n voorbeeld. Met dit abonnement bel je gratis vanaf een vast nummer naar zowel mobiel als vast.
Bij andere providers zie je ook vaak dat bellen naar een vast nummer, vanaf de vaste lijn goedkoper is dan bellen naar een mobiel nummer. Je kunt vaak al voor minder dan €0,10 per minuut naar de vaste lijn bellen.

Goedkoop mobiel bellen naar de vaste telefoon

Mobiel bellen was voorheen nog vrij duur. De vaste telefoon was toen echt een stuk goedkoper. Door de opkomst van de mobieltjes zijn de prijzen voor mobiel bellen (net als mobiel internet en SMS) enorm gekelderd. Hierdoor kun je tegenwoordig ook soms zelfs bijna gratis bellen, naar zowel mobiel of vast. Tarieven voor goedkoop bellen vanaf mobiel maakt geen onderscheid tussen bellen naar een vast of mobiel nummer. Tarieven voor beiden zijn gelijk. Echter kun zelfs bij de goedkoopste sim only abonnementen echt bijna gratis bellen! Bij sommige providers kun je al met een abonnement voor €10,- per maand onbeperkt bellen en krijg je er ook nog een bepaald tegoed aan SMS en data bij!

Tips voor goedkoop bellen

Wanneer je wilt goedkoop bellen naar een vast of mobiel nummer, is het altijd belangrijk dat je bij het afsluiten van een abonnement of prepaid bundels (zowel vast als mobiel) ervoor zorgt dat je op de volgende punten let:

 • Pas je abonnement aan op je gebruik: Een te groot abonnement zorgt ervoor dat je betaalt voor tegoed dat je niet gebruikt (zonde) en een te klein abonnement zorgt ervoor dat je buiten je bundel moet gaan bellen (hiervoor rekent de provider extra kosten, ook zonde).
 • Let goed op de starttarieven van de providers! Vaak rekenen providers die goedkope beltarieven aanbieden, wel een starttarief. Dit zorgt ervoor dat bellen alsnog duur uitvalt. Wil je goedkoop bellen? Kies dan voor zo’n laag mogelijk starttarief in combinatie met goedkope belminuten.
 • Laat je voicemail niet aanstaan als je naar het buitenland gaat, dit voorkomt extra hoge rekeningen.
 • Zekerheid over je kosten? Met prepaid bundels kun je nooit meer geld opmaken als dat je hebt opgewaardeerd.
 • Stel bij je sim only abonnement een belplafond in, als dit mogelijk is. Je krijgt dan een melding als je bijna door je tegoed heen bent, of je kunt niet meer bellen als je tegen je plafond aan zit. Dit bespaart hoge kosten!
Written by admin

Is een onbeperkt sim only abonnement echt onbeperkt?

De mobiele telefoon is niet meer uit onze handen te slaan. Vandaar ook dat steeds meer providers steeds grotere sim only bundels gaan aanbieden. We kenden al het onbeperkte bellen, maar hier wordt steeds vaker onbeperkt internet aan toegevoegd. Onbeperkte sim only abonnementen lijken de toekomst te worden. Ideaal, je betaalt een vast bedrag waar je nooit overheen kunt gaan en hoeft ook nooit te denken om je telefoongedrag. Maar zijn deze abonnementen wel echt onbeperkt?

Hoe onbeperkt is een onbeperkte sim only?

Waar een onbeperkt sim only abonnement misschien vroeger nog niet altijd zo onbeperkt was als het leek, zijn deze abonnementen tegenwoordig wel echt onbeperkt. Wanneer je een contract afsluit met een provider voor een onbeperkte sim only, betekent dit dat je hiermee in de praktijk onbeperkt kunt bellen, sms’en en natuurlijk internetten.
Wat wel klopt, is dat alle sim only providers hierop een zogenaamde Fair Use Policy op hanteren. Dit is ook heel logisch, want dit doen providers om misbruik van het onbeperkte abonnement te voorkomen. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om een heel kantoor te runnen, met meerdere laptops, tablets etc. op het mobiele netwerk. Hiervoor is een normale internetverbinding die via DSL kabels of glasvezel tot stand gebracht wordt, veel geschikter. Het mobiele netwerk is hier niet voor geschikt. Zo’n zware belasting kan nadelig zijn voor andere mobiele gebruikers in de omgeving en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Zeer logisch dus dat providers een Fair Use Policy hanteren. Deze ‘limieten’ voor onbeperkte sim only abonnementen liggen ook zeer hoog. Bij normaal mobiel internet gebruik, zul je deze limieten nooit overschrijden. Ook niet als je de hele dag Netflix kijkt.

Aanbieders van onbeperkte sim only abonnementen

Welke aanbieders bieden een onbeperkt sim only abonnement aan?
Momenteel zijn dit:

 • Robin Mobile
 • Youfone
 • Tele2
 • T-Mobile

Maar we verwachten zeker dat hier in de toekomst nog providers bij komen. Wat ons betreft is een onbeperkte sim only de toekomst!

Robin Mobile onbeperkte sim only

Robin Mobile is de provider die het voortouw heeft genomen in de onbeperkte sim only’s De transparante provider, die niet houdt van de kleine lettertjes biedt hierin 4 varianten. Deze bundels schelen alleen van elkaar in de internetsnelheid en daarom ook in prijs. Vanaf €19,95 heb je al een goedkoop onbeperkt sim only abonnement, met een redelijke internetsnelheid.

Tele2 onbeperkte sim only

Ook Tele2 biedt sinds kort onbeperkte sim only abonnementen aan. Onbeperkt internetten, sms’en en bellen voor maar €25,- per maand tegen via een zeer snel netwerk.

T-Mobile onbeperkt internetten en bellen

Bij T-Mobile betaal je voor een onbeperkte sim only het meest, namelijk €30,- bij een tweejarig abonnement. Daarentegen is T-Mobile wel een zeer stabiele provider en is het internet echt razendsnel.

Youfone

Een onbeperkte sim only bij Youfone kost €27,50 en kun je maandelijks opzeggen als je er klaar mee bent! Youfone maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Nog veel meer goedkope sim only abonnementen check je op onze homepage!

Written by admin

Goedkoop internetten op je mobiel

De laatste jaren is het gebruik van internet een aantal keer over de kop gegaan. We gebruiken meer internet dan ooit en deze stijging zal alleen maar groter worden. Het liefst doen we dit op onze mobiel. Super makkelijk. Deze heb je een groot deel van de dag bij je en je kunt alles opzoeken wat je maar wilt.

Het zou nóg mooier zijn als dit alles ook nog zo goedkoop mogelijk zou kunnen. En dat kan! Wij hebben de goedkoopste manier voor internetten op je mobiel onderzocht!

Goedkoop internetten met de goedkoopste databundels

De makkelijkste manier om je internetkosten te reduceren is natuurlijk het kiezen van een goedkope databundel. Alleen, hoe weet je nou dat je de goedkoopste kiest? Om hierachter te komen zul je eerst een goede indicatie moeten hebben van hoeveel MB je per maand ongeveer gebruikt. Dit kun je wellicht terugvinden om je laatste rekening, of een schatting maken aan de hand van handige Apps, zoals:

 • My Data Manager
 • Data Counter

Deze Apps kun je kosteloos op je smartphone installeren en houden je dataverbruik vrij exact bij. Weten wat je verbruikt is essentieel om goedkoop te internetten.

Nu je weet hoeveel data je gebruikt, kun je gericht zoeken naar een goedkope databundel.
Hieronder enkele tips.

Tips bij het vinden van de goedkoopste internetbundel

 • We verbruiken nu al redelijk wat internet, maar door de komst van steeds sneller internet, het 5G netwerk wat verwacht wordt, betere & mooiere video’s en foto’s etc. gaan we in de toekomst alleen nog maar meer internet gebruiken. Als je dus kiest voor een internetbundel aan de hand van je huidige verbruik, is het slim om hier ongeveer 25% bij op te tellen zodat je gedurende de hele contractperiode goedkoop internetten kan!
 • Bij veel Sim Only providers kun je je bundels maandelijks kosteloos naar boven en beneden aanpassen. Sommige providers stellen hieraan wel de voorwaarde dat je niet onder je ‘startbundel’ mag komen. Stap je dus in een abonnement met een databundel van 1GB, dan kun je je abonnement nooit lager bijstellen. Geen probleem in principe, maar stap dus niet te hoog in.
 • Bij prepaid is dit sowieso geen probleem, want dan kun je je databundel altijd maandelijks aanpassen!
  Internetbundels vergelijken! Ga actief op zoek naar de provider die het goedkoopste internet biedt! Moeilijk? Nee hoor, wij hebben je al geholpen. Op de homepage zie je een vergelijker waarmee je gemakkelijk goedkoop internet vergelijkt!
 • Check de acties van de providers! De concurrentie op de telecommarkt is heel hoog, dus providers proberen elkaar constant af te troeven met de beste acties. Waarom zou jij hier dan niet van profiteren! 🙂 Ook deze acties zijn opgenomen in de vergelijker op de homepagina.

Maak zoveel mogelijk gebruik van het WiFi netwerk!

Goedkoop internetten, of gewoon gratis? Je kunt op zoveel plekken gebruik maken van gratis WiFi! Bijvoorbeeld in de trein, waarschijnlijk op je werk, op scholen, thuis en misschien wel bij familie / vrienden of kennissen. Ook op veel openbare plekken heb je tegenwoordig een gratis openbaar WiFi netwerk! Ideaal om je mobiele data even uit te zetten om MB’s te besparen!

Let wel op dat een openbaar WiFi netwerk NIET veilig is. Een WhatsAppje sturen, YouTube kijken of je tijdlijn checken is geen probleem via dit netwerk, maar doe bijvoorbeeld niet je bankzaken via een openbaar WiFi netwerk.

Let wel op dat een openbaar WiFi netwerk NIET veilig is. Doe dus niet je bankzaken via openbare WiFi

Voorkom onnodig dataverbruik / data besparen

Als je goedkoop wilt internetten is het belangrijk dat je niet onnodig data verbruikt. Met data besparen wanneer het kan, is natuurlijk niets mis! Hiervoor hebben wij ook een aantal tips:

 1. Voorkom dat apps op de achtergrond data verbruiken. Als je apps niet goed afsluit, blijven ze verversen, terwijl jij er helemaal niet naar kijkt. Onnodig zonde. Sluit apps dus helemaal af.
 2. Maak zoveel mogelijk gebruik van mobiele sites of apps. Deze verbruiken een stuk minder data dan volledige websites.
 3. Een goede voorbereiding is het halve werk (geld). Open via een openbaar wifi netwerk alvast de pagina’s of artikelen die je op een ander moment wilt gaan lezen. Ze zijn al ingeladen dus kosten geen extra data meer op het moment dat je ze gaat lezen.
 4. Leeg je cache niet te vaak. Dit is het ‘geheugen’ van je browser. Als je bijvoorbeeld vaak op bepaalde pagina’s komt, hoeft je telefoon de afbeeldingen hierop niet steeds in te laden, omdat deze uit de cache (het geheugen) worden gehaald.

Heb jij nog tips op goedkoop te internetten op je mobiel? Deel ze met ons en alle lezers!

1 2 3 4