Written by Donat

Handige tips voor jouw smartphone

Je smartphone is misschien wel het meest gebruikte voorwerp van de meeste mensen in Nederland. Door dat vele gebruik worden er heel wat telefoons versleten door de jaren heen. Alles wordt steeds sneller en van betere kwaliteit. Toch zijn er een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jouw smartphone langer mee gaat of het gebruiksgemak verbeterd. Die tips lees je hier!<

Batterij

De batterij van de meeste smartphones is in het eerste stadium van gebruiker goed. Je kunt er over het algemeen lang mee doen. Maar naarmate je de telefoon meer gebruikt, zal de batterij het begeven en veel sneller leeg gaan. Om dit proces te vertragen is het verstandig om je telefoon niet volledig leeg te laten lopen. Op die manier beschadig je telkens de batterij een beetje. Het meest gunstige is om de batterij voor dat hij 35% aantikt, op te laden. Gebruik van snelladers is ook een afrader, door de hitte kun je de batterij namelijk enorm toe takelen.

Internet

In dit artikel komen ook tips voorbij om het leven met een smartphone veiliger en makkelijker te maken. Daarom heeft de volgende tip daar betrekking op. Door gebruik te maken van een VPS server, beveilig jij jezelf terwijl je op het internet aan het surfen bent! Door een goede VPS provider te kiezen ben jij, voor een klein bedrag per maand, beveiligd tegen cybercriminelen en dergelijke.

smartphone tips

Milieu

Om ook het milieu én je portemonnee een handje te helpen, is de laatste tip om je telefoon NOOIT weg te gooien. De grondstoffen die in de atmosfeer vrijkomen zijn hartstikke schadelijk voor de natuur. Breng je kapotte smartphone daarom altijd naar een erkend inzamelpunt. Je krijgt er dan vaak zelfs nog een vergoeding voor!

Deze tips moeten jouw in het vervolg van pas komen zodra je een nieuwe telefoon koopt of een oude telefoon wilt wegdoen!

Written by Donat

5 apps waarmee je gratis kunt bellen

Ben je op zoek naar apps om gratis te bellen? Het aanvragen van een creditcard via deze link is niet meer nodig, want bellen is volledig gratis via de apps in dit artikel. Meer weten? Lees onderstaande tips!

Bellen via WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk gratis bellen, zolang je maar internet hebt. Je moet je eerst met je telefoonnummer aanmelden op WhatsApp. De persoon die je wilt bellen, moet ook WhatsApp hebben. Je kunt met WhatsApp gewoon bellen via het internet, maar ook videobellen. Dit is een leuke manier om elkaar toch te kunnen zien en spreken, wanneer je niet bij elkaar in de buurt kan zijn.

apps gratis bellen

Gratis bellen via Skype

Ook via Skype kun je gratis bellen. Je kunt Skype op je telefoon installeren, maar ook op je computer. Op die manier kun je gemakkelijk en gratis bellen met iedereen over de hele wereld. Degene die je gaat bellen, moet ook Skype geïnstalleerd hebben op zijn telefoon of computer.

Facebook Messenger

Met Facebook Messenger kun je gemakkelijk bellen. Je hoeft hiervoor geen telefoon te hebben, maar dat kan natuurlijk wel. Download de Messenger app en zorg ervoor dat je een Facebook-account hebt. Dan kun je elkaar gemakkelijk en gratis bellen.

Viber

Viber is een andere app die ook prima op je telefoon werkt. Je kunt hiermee gratis naar elkaar bellen. Als je allebei Viber hebt, is het gemakkelijk om elkaar te bereiken. Een andere handigheid van Viber is, dat je meteen ziet welke contacten van jou ook Viber hebben. Daardoor weet je precies wie je wel en niet kunt bellen via Viber.

Zoom

Zoom is erg populair in deze coronacrisis. Veel bedrijven maken gebruik van Zoom om toch op een bepaalde manier nog met elkaar contact te kunnen hebben. Een handigheid van Zoom is dat je gemakkelijk met veel verschillende mensen tegelijk kan bellen.

Wil je nog meer inspiratie? Lees hier meer over de leukste apps voor vrouwen!

Written by Donat

Zakelijke telefonie is cruciaal voor elk bedrijf dat direct met klanten dealt

De relatie tussen klant en bedrijf is voor elke onderneming cruciaal. Meer dan ooit wordt deze relatie nog belangrijker nu in tijden van corona en lockdowns de fysieke bezoeken naar bedrijven door klanten tot een minimum beperkt worden. Er zijn diverse methodes om in contact te komen met een bedrijf, zoals bijvoorbeeld via sociale media, maar ook via online chats en natuurlijk gewoon via de telefoon. Door veel mensen wordt telefonisch contact nog steeds beschouwd als de meest persoonlijke manier en deze methode geniet dan ook vaak de voorkeur. Steeds meer bedrijven kiezen dan voor de moderne technologie van Voice over IP om zakelijke telefonie zo optimaal mogelijk te benutten.

Leestip: Wat is VoIP-bellen en hoe werkt het?

Voice over IP biedt meer flexibiliteit aan medewerkers

Voice over IP betekent eigenlijk zoveel als bellen via het internet en is de moderne opvolger van de traditionele ISDN lijnen. Bij deze manier van zakelijke telefonie is er geen fysieke telefooncentrale meer nodig in het kantoor en komen er vrijwel geen kabels meer aan te pas. De centrale bevindt zich op een server beheert door de aanbieder op een externe locatie. Het grootste voordeel van VoIP, is dat dit vanaf overal waar een internetverbinding is kan worden gebruikt. Dit biedt natuurlijk ontelbaar veel mogelijkheden op het gebied van thuiswerken en geeft de medewerkers ontzettend veel flexibiliteit zonder hiervoor in te hoeven leveren op de kwaliteit en dienstverlening voor de klant, sterker nog deze kan zelfs verbeterd worden door het gebruik van VoIP.

Verbeter de dienstverlening en druk de kosten met een VoIP oplossing

Naast het feit dat een ISDN telefooncentrale vaak nogal wat gedoe is met allerlei kabels die overal heengetrokken moeten worden en het feit dat je gebonden bent aan een locatie, liggen de kosten van een zakelijk VoIP bellen oplossing vaak ook aanzienlijk lager. In het geval van VoIP wordt er meestal gewerkt op contractbasis, waarbij de kosten vast zijn gesteld op basis van de services die worden gebruikt en variëren deze niet, ongeacht het gebruik. Door de vele mogelijkheden met betrekking tot het beïnvloeden van de zogenaamde customer journey via de telefoon, zijn er in veel gevallen nogal wat optimaliseringsmogelijkheden voor veel bedrijven op dit gebied. Er kan in veel gevallen vaak ook bespaard worden op de kosten van de dienstverlening via de telefoon door deze sneller te maken en te verbeteren. Dit kan onder andere door gebruik te maken van slimme keuzemenu’s en geautomatiseerde antwoorden op veel gestelde vragen.

Written by medewerker365

Goedkoop onbeperkt bellen?

Steeds meer mensen kiezen voor goedkoop onbeperkt bellen, maar wat is het goedkoopste abonnement en wat past er nou het beste bij jou? Uiteindelijk is het belangrijk om verschillende aanbieders en aanbiedingen naast elkaar te vergelijken om zo tot de keuze te komen die het best bij jou past.

Goedkoop onbeperkt bellen vergelijken

Voordat je begint met vergelijken moet je eerst bedenken wat je naast onbeperkt bellen nog meer nodig hebt. Wil je alleen gaan bellen of wil je ook extra MB’s aanschaffen? Als je deze vragen voor jezelf kan beantwoorden krijg je ook de beste keuze voor jou. Hieronder vind je een duidelijke vergelijker waarmee je de bundels kunt vergelijken. Zorg ervoor dat je het tweede balkje met het aantal belminuten helemaal naar rechts veegt om zo een duidelijk overzicht te krijgen. Ook kun je de vierde balk naar wens schuiven om de goedkoopste opties op basis van jouw budget te vinden. Wil je een handig overzicht van de beste goedkope opties? Deze vind je onder de vergelijker.


Wat zijn de beste opties voor goedkoop onbeperkt bellen?

Het aanbod van goedkope sim only abonnementen is groot, maar wat zijn nou de voordeligste opties? Wij hebben de 5 beste aanbiedingen alvast voor jou neergezet. Dat scheelt weer tijd voor jou, check hieronder de aanbiedingen.

 • Simpel: Dit is volgens ons de nummer 1 provider voor goedkoop onbeperkt bellen. Voor maar € 4.00 heb je hier al 250 MB aan data en kan je voor een hele maand bellen. Wel komen hier eenmalig 20.00€ aan administratiekosten bij.
 • Simyo: Voor 7.00€ heb je hier een jaarabonnement met onbeperkt bellen. Een maandabonnement kost € 8.00.
 • Youfone: Met deze provider betaal je voor een jaarabonnement € 8.00 en voor een maandabonnement € 9.00.
 • Lebara: Met dit abonnement betaal je € 8.50 per maand voor onbeperkt bellen. Er is alleen geen optie voor een jaarcontract dus je sluit een contract af voor 1 of voor 24 maanden. Wel krijg je hier nog 2000 MB’s aan internet bij.
 • Budget mobiel: Dit is een goede aanbieding voor onbeperkt bellen én onbeperkt internetten. Je betaalt eenmalig € 15 aan aansluitingskosten en daarna betaal je maandelijks een bedrag van 20€.

Al deze providers zijn virtuele providers, dit is in tegenstelling tot andere providers zoals KPN. Virtuele providers hebben geen eigen netwerk en zijn daarom vaak een stuk goedkoper. Providers zoals KPN hebben dus wel een eigen netwerk maar zijn ook vaak een stuk duurder.

Waar moet ik op letten bij onbeperkt bellen?

Het kan zijn dat het onbeperkt bellen niet echt onbeperkt is. Sommige providers hanteren namelijk een maximaal aantal minuten. Dit aantal ligt vaak rond de 2000 minuten (omgerekend ongeveer 33 uur). Op deze manier wordt voorkomen dat meerdere mensen eenzelfde mobiel gebruiken voor onbeperkt bellen en wordt fraude voorkomen.

Is het ook mogelijk om onbeperkt te bellen met prepaid?

Over het algemeen bellen mensen die een prepaid aanschaffen een stuk minder dan mensen die een sim only kopen. Technisch gezien is het ook niet mogelijk om met een prepaid onbeperkt te bellen omdat er bij prepaid altijd een limiet bij komt kijken. Ben je geïnteresseerd in goedkoop onbeperkt bellen, dan raden wij dus aan om een sim only abonnement te kopen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in prepaid kun je altijd hier klikken voor de goedkoopste prepaid mogelijhkeden.

Written by medewerker365

Goedkoop internationaal bellen

Als je naar het buitenland belt wil je zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Niemand zit te wachten op een hoge telefoonrekening. Er zijn verschillende opties om goedkoop te bellen naar het buitenland. Deze opties worden besproken in deze blog. Wil je goedkoop internationaal bellen? Lees dan snel verder.

Met Budget Mobiel, Simpel en Youfone kun je nu onbeperkt bellen in Europa

Goedkoop internationaal bellen

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder de EU-regeling ‘Roam like at home’. Omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider, is er geen sprake van roaming. Het maximale beltarief binnen de EU is tegenwoordig maar € 0,23 per minuut. Buiten de EU is er geen maximaal beltarief. Providers mogen buiten de EU rekenen wat ze willen. Er zijn een aantal providers specifiek gericht op bellen naar het buitenland. Zij geven per land aan wat het tarief is. Wil je goedkoop internationaal bellen? Vergelijk vooraf de tarieven voor dat desbetreffende land. Dat kun je doen op de websites van de aanbieders hieronder!

Bellen met Prepaid simkaarten

Met een prepaid kaart naar het internationaal bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Een prepaid simkaart is beter geschikt als je alleen in Europa wilt bellen en SMS’en. Door allerlei verborgen kosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen wanneer je belt in een land buiten de EU.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Tips om je belkosten te beperken

 • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
 • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
 • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal boven op de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.
Written by medewerker365

Goedkoop mobiel bellen met abonnement?

Iedereen zoekt mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk te kunnen bellen met vrienden, familie of kennissen naar bijvoorbeeld andere landen of gewoon in Nederland. Wij van Goedkoopbellennaar.nl helpen jou niets liever dan naar het vinden van een abonnement, waarmee je goedkoop kunt bellen. Goedkoop mobiel bellen met abonnement zal verder toegelicht worden in dit artikel. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Goedkoop mobiel bellen? Vergelijk nu de goedkoopste bel abonnementen!

Er zijn verschillende manieren om goedkoop te bellen, maar wanneer je regelmatig belt, is de goedkoopste manier met goedkope bel abonnementen. Wil jij goedkoop mobiel bellen met een abonnement? Helemaal goed! Hieronder hebben we een onafhankelijke vergelijker opgesteld voor jou om zo de goedkoopste sim only voor jouw huidige situatie te kiezen. Je kunt onder andere vergelijken op provider, verbruik van data en belminuten, prijs, etc.

Hoe kun je het beste vergelijken? Dat leggen we je hieronder verder uit!


Hoe vergelijk ik goedkope bel abonnementen?

Er zijn een paar belangrijke factoren om goedkoop mobiel te kunnen bellen met een abonnement. We hebben deze hieronder gezet. Vervolgens lichten we elke factor apart toe.

 • Verbruik
 • Provider
 • Abonnementsvoorkeuren

Hoeveel beltegoed en/of datategoed heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel beltegoed je nodig hebt per maand voor je belbundel. Verbruik je niet veel per maand, dan zou prepaid goedkoper voor je kunnen zijn. Kijk naar je eerdere verbruik bij de betreffende provider, waar je een abonnement hebt of hebt gehad. Zo kom je erachter hoeveel minuten je nodig hebt per maand. Wil je goedkoop bellen en internet voor je mobiel hebben? In de vergelijker kun je eenvoudig met de filters dataverbruik en aantal belminuten schuiven naar het tegoed dat jij nodig hebt.

Onbeperkte belbundel geschikt voor mij?

Bel je zo’n beetje om de dag met vrienden, familie, klasgenoten of collega’s? Dan raden wij aan om een onbeperkte belbundel te nemen. Waarom?

✓ Je hoeft nooit op je verbruik te letten. Je kunt eindeloos bellen met iedereen waar, wanneer en hoe lang je maar wilt. Hoe fijn is dat!?
✓ Je hebt geen onverwachte kosten, doordat je niet buiten je bundel kunt treden.
✓ Veel providers bieden onbeperkte belbundels aan tegen goedkope tarieven.

Voor welke provider kiezen?

Er zijn veel verschillende providers waar je uit kunt kiezen voor een goedkoop bel abonnement. Wil jij er zeker van zijn dat je een goedkoop mobiel bellen abonnement hebt, dan kies je voor providers, zoals:

 • Ben
 • Simpel
 • Lebara
 • Youfone

Over het algemeen betaal je bij providers als Vodafone, T-Mobile en KPN meer voor een abonnement. De kosten voor een bel abonnement lopen erg uiteen. Het ligt eraan hoeveel belminuten je nodig hebt per maand en of je er datategoed bij wilt hebben. Bij Youfone kun je bijvoorbeeld al onbeperkt bellen voor maar liefst 6,50 euro per maand zonder datategoed.

Wat zijn je voorkeuren voor in een abonnement?

Als laatste moet je voor jezelf nagaan welke abonnementsvoorkeuren je wilt hebben. Kies je alleen voor een abonnement met bellen dan heeft het netwerk geen toegevoegd waarde voor je. Wat wel belangrijk voor je is om na te gaan, is of je naar het buitenland kunt bellen, naar zowel EU-landen als niet EU-landen. In dit artikel leggen we je uit hoe bellen naar het buitenland werkt met een sim only abonnement. Een andere voorkeur voor in je abonnement kan de contractsduur zijn. Als je kiest voor een 1 of 2-jarig abonnement ben je goedkoper uit met je bundel dan een maandabonnement.

Goedkoop bellen met een sim only abonnement geschikt voor mij?

Of een goedkoop mobiel bel abonnement geschikt is voor jou hangt af van je huidige situatie. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van het internet dan wil je natuurlijk wel snel kunnen internetten. In dat geval is het handig om te kiezen voor een sim only, waarbij ook datategoed inbegrepen zit. In de volgende gevallen kun je kiezen voor goedkope bel abonnementen:

  • Je wilt een abonnement waarmee je alleen kunt bellen of een abonnement met weinig data.
  • Je belt regelmatig met vrienden, familie of collega’s en wilt niet teveel kwijt zijn aan een abonnement voor je telefoon.
  • Je maakt veel gebruik van openbare Wifi en wilt alleen nog kunnen bellen.

 

Written by admin

Hoe werkt roaming in het buitenland?

Iedereen kent het wel, dat sms’je als je de grens over gaat. Je smartphone maakt vanaf dat moment contact met het netwerk van een lokale provider. Hoe zit het dan eigenlijk met de roamingkosten in de EU en waar moet je op letten? Wij vertellen je hoe je onbezorgd op vakantie kunt gaan zonder hoge bedragen af te hoeven rekenen voor mobiel gebruik in het buitenland.

Roamingkosten EU

Als je aan het roamen bent, ben je bereikbaar in het buitenland en kun je bellen, sms’en en internetten. Dit is helaas niet gratis. Vroeger bracht je provider deze kosten bij jou in rekening. Vanaf 2017 is dit niet meer het geval. De Europese Unie heeft nieuwe regels, waardoor je nu overal in Europa kunt roaming bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel. Nederlandse providers mogen dus geen roamingkosten rekenen voor gebruik binnen de Europese Unie.

Waar moet ik op letten?

Landen als Noorwegen en Zwitserland behoren wel tot het continent Europa, maar zijn niet aangesloten bij de Europese Unie. Dit betekent dat wanneer je naar deze landen op vakantie gaat, je nog steeds extra moet betalen. Ook mogen providers je extra belasten wanneer je vanuit je eigen land naar andere Europese lidstaten belt. Deze tarieven verschillen per provider. Hier kun je per land vinden wat de goedkoopste tarieven zijn voor bellen naar dat desbetreffende land.

Fair use policy

Heb je een (onbeperkt) abonnement? Dan geldt er een zogenaamde fair use policy. Er geldt een maximaal verbruik van 10 GB data per maand in het buitenland. Ga je toch over je bundel heen? Je provider kan dan tot maximaal 7,70 euro per GB in rekening brengen. Ook is er een maximum aantal dagen dat je in het buitenland gebruik mag maken van je bundel. Vaak is deze termijn 60 dagen.

Conclusie

Door de regelverandering in 2017 is roamen voordeliger dan ooit. Vaak kun je gewoon van je bundel gebruik maken en worden de extra kosten je tegenwoordig bespaard. Er gelden echter wel enkele voorwaarden, dus vergelijk verschillende sim only abonnementen zodat je de goedkoopste sim only kunt vinden. Zo kun je zonder zorgen en onverwachte extra kosten op reis gaan.

Written by Donat

Drie redenen om een sim only abonnement af te sluiten

Steeds meer mensen kiezen ervoor een sim only abonnement af te sluiten om te kunnen bellen, sms’en en internetten op hun smartphone. Loopt jouw huidige abonnement bijna af en twijfel je erover om een sim only abonnement af te sluiten? Lees dan in dit artikel welke drie redenen je kunt hebben om dit telefoonabonnement af te sluiten en het abonnement met toestel links te laten liggen.

Je wil je oude toestel houden

Het is interessant om een abonnement met toestel af te sluiten als je een nieuwe telefoon nodig hebt of gewoon een nieuw toestel wil hebben. Ben je echter nog tevreden over je oude telefoon en heb je echt geen nieuw toestel nodig? Dan is het zonde om een abonnement met nieuwe telefoon af te sluiten en hier onnodig hoge kosten voor te betalen. In dit geval kun je beter kiezen voor een sim only abonnement, aangezien je dit abonnement kunt combineren met je oude telefoon. Zeker een aanrader als je jouw oude telefoon juist zo fijn vindt en echt geen nieuw toestel wil, aangezien je dan weer helemaal aan een nieuwe telefoon moet wennen.

Je wil geld besparen op je telefoonabonnement

Een andere reden om een sim only abonnement af te sluiten, is omdat je in dit geval veel geld kunt besparen op je telefoonabonnement. Kies je voor een abonnement met toestel, dan betaal je maandelijks ook de kosten van dit toestel. Hierdoor kan je abonnementsprijs oplopen met enkele tientallen euro’s per maand, wat een beetje zonde is als je niet echt een nieuwe telefoon nodig hebt. Kies je voor een sim only abonnement, dan gebruik je gewoon je oude telefoon en bespaar je tientallen euro’s per maand. Per jaar komt dit neer op een besparing van enkele honderden euro’s en met een abonnement van twee jaar is de besparing nog hoger.

Heb je wel een nieuwe telefoon nodig? Dan is het nog altijd goedkoper om de telefoon los te kopen en hier een sim only abonnement bij af te sluiten. In dit geval betaal je namelijk geen rente over de kosten van de telefoon, maar ben je enkel geld kwijt aan de aankoopprijs van het toestel. Het is een grote eenmalige investering, maar deze investering is uiteindelijk wel lager dan de totale kosten van een abonnement met toestel.

Je wil geen verkapte lening afsluiten

Veel mensen weten het niet, maar een telefoonabonnement met gratis telefoon is eigenlijk een soort verkapte lening. Dit betekent niet alleen dat je rente betaalt over de kosten van jouw nieuwe telefoon bij een maandelijks abonnement, maar ook dat je in feite geld leent om een nieuwe telefoon aan te kunnen schaffen. Wil je geen rente betalen of vind je het niet fijn om een lening af te sluiten? Dan kies je voor een abonnement zonder toestel. Je voorkomt op deze manier niet alleen dat je hoge rentekosten betaalt, maar ook dat je (onnodig) een lening afsluit om met een nieuw toestel te kunnen bellen, sms’en en internetten.

Wil je het beste sim only abonnement afsluiten? Sluit dan niet zomaar een abonnement af, maar vergelijk de diverse abonnementen van de verschillende sim only providers eerst eens met elkaar. Zo vind je niet alleen het goedkoopste abonnement, maar ook het abonnement dat het beste bij jou past.

Written by admin

Bellen naar het buitenland: hoe zit dat?

Als je geliefde, familie, vrienden of zakelijke relaties in het buitenland wonen/zijn, wil je geen godsvermogen betalen voor bellen naar het buitenland. Hoe kun je het goedkoopste naar het buitenland bellen? Wij zochten het voor je uit in dit bellen buitenland artikel!

Bellen naar het buitenland via prepaid simkaarten

De meest populaire vorm van bellen naar het buitenland is via prepaid simkaarten. De goedkoopste prepaid providers binnen Nederland hoeven niet per se ook het goedkoopst te zijn voor bellen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie zijn de tarieven sinds 2019 maximaal € 0,23 per minuut. Buiten de EU mogen providers rekenen wat ze willen. Wil je dus bellen naar het buitenland? Wij hebben voor veel landen uit de EU en daarbuiten, de goedkoopste tarieven op een rijtje gezet. Bekijk ze op onze goedkoop bellen naar het buitenland? pagina.

Bellen binnen de EU via sim only

Waar je sinds juni 2017 hetzelfde tarief als in Nederland betaalt wanneer je vanuit een ander EU-land belt, is dit niet het geval wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt. Je maakt nog gebruik van je Nederlandse provider, waardoor de Europese regeling ‘Roam like at home’ niet van toepassing is. Toch heeft de Europese commissie een regeling getroffen. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven binnen de EU verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Dit heeft de Europese commissie gedaan, omdat de beltarieven enorm verschilden. Let op: Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Monaco, Andorra en Gibraltar behoren niet tot de Europese Unie. Hier zijn de gunstige EU-regels dus niet van toepassing.

Bellen buiten de EU via sim only

Buiten de Europese Unie kun je veel makkelijker tegen een hoge telefoonrekening aanlopen. Een maximum beltarief bestaat hier niet. Net als bij prepaid simkaarten mogen providers gewoon rekenen wat ze willen. Deze kosten komen bovenop de kosten van je abonnement. De belminuten naar het buitenland gaan niet uit je bundel, en worden apart afgerekend. Bekijk vooraf dus altijd goed de tarieven, om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Bellen naar het buitenland via een belkaart

Met een belkaart naar het buitenland bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Door allerlei verborgen kosten, zoals verbindingskosten en onderhoudskosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen. Het is onduidelijk hoe lang je kunt bellen met welk geld. Wij adviseren dan ook niet om een belkaart te gebruiken voor het bellen naar het buitenland.

Written by admin

Internationaal bellen: hoe zit dat?

Als je veel naar het buitenland belt wil je natuurlijk geen hoge telefoonrekening ontvangen. Wij vertellen waar je welke kosten kan verwachten op het gebied van internationaal bellen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bij Budget Mobiel of Lebara bel je goedkoop binnen de EU

Bellen binnen de EU

Sinds juni 2017 is bellen met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper geworden. Door de EU-regeling ‘Roam like at home’ betaal je nu hetzelfde tarief als in Nederland. Vergelijk dus vooraf al hoe jij goedkoop bellen kunt. Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder deze regeling. Er is geen sprake van roaming, omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider. Omdat de prijzen per provider enorm verschilden besloot de Europese commissie de tarieven voor bellen naar een ander EU-land te reguleren. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Let op: landen als Noorwegen, Turkije en Zwitserland horen niet bij de EU. De gunstige EU-regels gelden daar dus (nog) niet. Ook in Monaco, Andorra en Gibraltar is dit het geval.

Sim only afsluiten om mee te bellen?

Sluit hieronder een sim only abonnement af dat bij jouw persoonlijke voorkeur en verbruik past. Gebruik de filters om dit in te stellen. Zo krijg je meteen een passend aanbod te zien. Klik vervolgens op de bestelknop om verder te gaan.

Internationaal bellen – buiten de EU

Waar je binnen de EU dus niet meer bang hoeft te zijn voor hoge telefoonrekeningen, kan dat buiten de EU heel anders zijn. Een maximum beltarief zoals in de Europese Unie is er niet. Providers kunnen buiten de EU rekenen wat ze willen. Nederlandse providers ontvangen hoge rekeningen voor het mobiel gebruik van de klanten. Deze kosten worden uiteraard verrekend in jouw telefoonrekening. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Bekijk dan vooraf hoe je goedkoop kunt bellen naar het buitenland.

Tips om je belkosten te beperken

Hieronder geven wij een aantal tips om je belkosten te beperken wanneer je internationaal belt. Zo kom je niet voor een dure verrassing te staan.

 • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
 • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
 • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal bovenop de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.
1 2 3 5