Written by admin

Bellen naar het buitenland: hoe zit dat?

Als je geliefde, familie, vrienden of zakelijke relaties in het buitenland wonen/zijn, wil je geen godsvermogen betalen voor bellen naar het buitenland. Hoe kun je het goedkoopste naar het buitenland bellen? Wij zochten het voor je uit in dit bellen buitenland artikel!

Bellen naar het buitenland via prepaid simkaarten

De meest populaire vorm van bellen naar het buitenland is via prepaid simkaarten. De goedkoopste prepaid providers binnen Nederland hoeven niet per se ook het goedkoopst te zijn voor bellen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie zijn de tarieven sinds 2019 maximaal € 0,23 per minuut. Buiten de EU mogen providers rekenen wat ze willen. Wil je dus bellen naar het buitenland? Wij hebben voor veel landen uit de EU en daarbuiten, de goedkoopste tarieven op een rijtje gezet. Bekijk ze op onze goedkoop bellen naar het buitenland? pagina.

Bellen binnen de EU via sim only

Waar je sinds juni 2017 hetzelfde tarief als in Nederland betaalt wanneer je vanuit een ander EU-land belt, is dit niet het geval wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt. Je maakt nog gebruik van je Nederlandse provider, waardoor de Europese regeling ‘Roam like at home’ niet van toepassing is. Toch heeft de Europese commissie een regeling getroffen. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven binnen de EU verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Dit heeft de Europese commissie gedaan, omdat de beltarieven enorm verschilden. Let op: Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Monaco, Andorra en Gibraltar behoren niet tot de Europese Unie. Hier zijn de gunstige EU-regels dus niet van toepassing.

Bellen buiten de EU via sim only

Buiten de Europese Unie kun je veel makkelijker tegen een hoge telefoonrekening aanlopen. Een maximum beltarief bestaat hier niet. Net als bij prepaid simkaarten mogen providers gewoon rekenen wat ze willen. Deze kosten komen bovenop de kosten van je abonnement. De belminuten naar het buitenland gaan niet uit je bundel, en worden apart afgerekend. Bekijk vooraf dus altijd goed de tarieven, om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Bellen naar het buitenland via een belkaart

Met een belkaart naar het buitenland bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Door allerlei verborgen kosten, zoals verbindingskosten en onderhoudskosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen. Het is onduidelijk hoe lang je kunt bellen met welk geld. Wij adviseren dan ook niet om een belkaart te gebruiken voor het bellen naar het buitenland.

Written by admin

Internationaal bellen: hoe zit dat?

Als je veel naar het buitenland belt wil je natuurlijk geen hoge telefoonrekening ontvangen. Wij vertellen waar je welke kosten kan verwachten op het gebied van internationaal bellen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bij Budget Mobiel of Lebara bel je goedkoop binnen de EU

Bellen binnen de EU

Sinds juni 2017 is bellen met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper geworden. Door de EU-regeling ‘Roam like at home’ betaal je nu hetzelfde tarief als in Nederland. Vergelijk dus vooraf al hoe jij goedkoop bellen kunt. Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder deze regeling. Er is geen sprake van roaming, omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider. Omdat de prijzen per provider enorm verschilden besloot de Europese commissie de tarieven voor bellen naar een ander EU-land te reguleren. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Let op: landen als Noorwegen, Turkije en Zwitserland horen niet bij de EU. De gunstige EU-regels gelden daar dus (nog) niet. Ook in Monaco, Andorra en Gibraltar is dit het geval.

Sim only afsluiten om mee te bellen?

Sluit hieronder een sim only abonnement af dat bij jouw persoonlijke voorkeur en verbruik past. Gebruik de filters om dit in te stellen. Zo krijg je meteen een passend aanbod te zien. Klik vervolgens op de bestelknop om verder te gaan.

Internationaal bellen – buiten de EU

Waar je binnen de EU dus niet meer bang hoeft te zijn voor hoge telefoonrekeningen, kan dat buiten de EU heel anders zijn. Een maximum beltarief zoals in de Europese Unie is er niet. Providers kunnen buiten de EU rekenen wat ze willen. Nederlandse providers ontvangen hoge rekeningen voor het mobiel gebruik van de klanten. Deze kosten worden uiteraard verrekend in jouw telefoonrekening. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Bekijk dan vooraf hoe je goedkoop kunt bellen naar het buitenland.

Tips om je belkosten te beperken

Hieronder geven wij een aantal tips om je belkosten te beperken wanneer je internationaal belt. Zo kom je niet voor een dure verrassing te staan.

 • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
 • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
 • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal bovenop de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.
Written by admin

Gratis bellen binnen de EU

Bel je vaak naar het buitenland voor zakelijk of persoonlijk contact dan kan dit zorgen voor extra kosten. Maar is het mogelijk om goedkoper of misschien wel gratis te kunnen bellen binnen de EU? In dit artikel bespreken we vier verschillende mogelijkheden om te bellen binnen de Europese Unie. Lees verder!

Gratis bellen met prepaid binnen de EU

Bellen naar het buitenland is niet gratis. Wel is het mogelijk om door middel van een prepaid simkaart gratis beltegoed te kunnen krijgen. In dit geval betaal je dan alleen voor de simkaart, aangezien de simkaart meer kost dan dat er beltegoed op staat. Het voordeel hiervan is dat je met een prepaid simkaart geen verplichtingen hebt. Wanneer je niet regelmatig belt, dan is de prepaid simkaart echt iets voor jou! Bekijk hieronder de prepaid simkaarten die nu vaak gekocht worden om te bellen binnen de Europese Unie.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Gratis bellen met sim only binnen de EU

Bellen binnen de EU met een sim only abonnement is niet gratis, maar je bent wel vele malen goedkoper uit wanneer je dus vaak naar het buitenland belt. Je hebt namelijk een grote bundel met beltegoed elke maand. Bekijk onze homepage om te zien welke sim only het beste bij jou past!

Gratis bellen met het internet

Nog een manier om te bellen naar het buitenland is via diverse apps, zoals whatsapp of skype. Deze apps gebruiken wifi en daarvoor hoef je niet te betalen. Omdat de apps gratis zijn en zelden internet gebruiken, is het bellen naar het buitenland erg goedkoop. Met het gebruiken van deze apps zul je goedkoper uit zijn in plaats van het gebruik van belminuten.

Bellen buiten de EU

Er zijn ook bepaalde simkaarten om te bellen naar niet-Europese landen. Hierbij kun je per land de goedkoopste tarieven zien. Wil je meer weten over het bellen buiten de EU dan verwijs ik je graag naar onze overzichtspagina.

Written by admin

iPhone 11 in drie varianten

De nieuwe iPhone is beschikbaar in drie varianten: iPhone 11, Pro en Max. De iPhone 11 is net als zijn voorganger iPhone XS qua design hetzelfde. De grote verandering zit aan de binnenkant. Wat als eerste op valt zijn de drie camera’s aan de achterkant van de iPhone 11 Pro. Bij de iPhone 11 zijn het er twee. De opslagcapaciteit is 64, 128 of 512 GB.

A13 chip

Dankzij de nieuwe A13 chip is de iPhone heel snel. In alle iPhone 11 toestellen vind je de nieuwe A13 Bionic-chip. Bij de iPhone 11 Pro en Max heb je een Super Retina Display (OLED). Bij het instapmodel vind je de Retina HD display (LCD).

Camera

Aan de voorkant van de Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro vind je een 12 megapixel camera. Deze bestaat uit groothoek-, ultragroothoek- en telelenscamera. Het laatst genoemde heb je alleen bij de iPhone 11. Door de toevoeging van de extra camera aan de achterkant, maak je nu betere foto’s. En fotografeer je meer van je omgeving. En wat te bedenken van de nachtmodus bij de Pro toestel. Video’s opnemen doe je in 4K waarbij je keuze hebt in 24 bps, 30 bps of 60 bps. Aan de voorzij heb je een 12 megapixel selfiecamera met potretmodus met geavanceerd diepteregeling.
De iPhone 11 is beschikbaar als los toestel en met abonnement. De vanaf prijs begint bij Apple bij € 809,- voor de 64 GB. De Pro versie is leverbaar vanaf € 1159,-.

Conclusie

Voor wie is de nieuwe iPhone 11? De iPhone 11 is het nieuwe vlaggenschip van Apple. Hierbij heb je de keuze uit een toestel met twee of drie camera’s. Met de ultragroothoeklens leg je nu meer vast van je omgeving. Voor de mensen die graag foto’s en video’s maken is de Pro zeker een goede keuze. Heb je een iPhone 8 of ouder dan is dit model wellicht jouw nieuwe telefoon. Ben je toe aan een nieuwe smartphone, maar is het maken van foto’s niet belangrijk voor je? Kies dan voor de iPhone 11.

Written by admin

Sim only bellen naar het buitenland

Voor velen kan het moeilijk zijn om een geschikte simkaart uit te kiezen om mee te bellen. Laat staan dat je er ook nog mee kunt bellen naar het buitenland. Daarom willen we jou graag op de juiste weg brengen. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee je kunt bellen naar het buitenland. In dit artikel gaan wij het specifiek hebben over sim only bellen naar buitenland.

Sim only bellen naar het buitenland

Sim only kan op twee verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo zijn er sim only prepaid en sim only abonnementen. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen wanneer je wilt bellen naar het buitenland.

De meeste providers bieden dezelfde bel-tarieven binnen de EU. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden per provider

Sim only abonnement

Met een sim only abonnement bel je vele malen goedkoper naar het buitenland. Je hebt immers een groter belbundel die je elke maand weer kunt gebruiken. Een abonnement nemen om te bellen naar het buitenland is pas aangeraden als je maandelijks gaat telefoneren. Anders is het zonde van je geld.

Abonnementen vergelijken?

Bekijk welke abonnement het beste past bij jouw persoonlijke voorkeur. Bekijk onze homepage voor een sim only vergelijker. Gebruik de filters om te zien welke providers voldoen aan jouw eisen. Klik op de bestelknop voor meer informatie.

Prepaid bellen naar het buitenland

Bel je niet geregeld, maar wil je wel je familie of vrienden contacteren in het buitenland? Dan is een prepaid simkaart zeer geschikt voor jou. Je hebt met een simkaart geen verplichtingen. Je kunt bellen wanneer je wilt. Bekijk hieronder de simkaarten die op dit moment vaak gekocht worden als sim only bellen naar het buitenland.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Welke variant is geschikt voor jou?

Het is heel simpel. Met een sim only abonnement bel je goedkoper dan met een prepaid simkaart. Bij een abonnement ben je wel verplicht om 1 maand, 1 of 2 jaar een contract af te sluiten bij een provider. Bij een prepaid simkaart is dat niet het geval. Daar kun je zelf beslissen wanneer je er gebruik van maakt en wanneer je ervoor kiest om je beltegoed op te waarderen.

Bellen naar landen buiten de EU

Er zijn ook simkaarten die speciaal gebruikt worden om mee te bellen naar landen buiten de EU. Om er precies achter te komen welke simkaart jij het beste kunt gebruiken, wil ik je graag verwijzen naar onze overzichtspagina. Hier kun je makkelijk en snel een geschikte simkaart voor jezelf vinden waarmee je kunt bellen naar landen binnen of buiten de EU.

Written by admin

Bellen in het buitenland

Bellen naar het buitenland kost vaak extra als dit buiten Europa gebeurt, maar hoe zit dit met het bellen als jij in het buitenland bent? Buiten Europa betaal je niet alleen de kosten van je eigen provider, maar betaal je ook voor het netwerk van de provider in het buitenland. In dit artikel gaan we het hebben over sim only bellen in het buitenland.

Sim only bellen in het buitenland

Er zijn 2 manieren om gebruik te maken van sim only. Je kunt gebruik maken van een sim only prepaid kaart, of een sim only abonnement. Deze komen beide met hun eigen voor- en nadelen. In Europa zullen de tarieven hetzelfde zijn als in Nederland. In landen buiten Europa zul je last krijgen van extra kosten. (Pas op! Turkije en Zwitserland zijn geen EU landen.)

Sim only abonnement

Met een sim only abonnement ben je vaak goedkoper uit binnen Europa. Bij een sim only abonnement krijg je iedere maand een bundel die je iedere maand opnieuw kunt gebruiken. Het nadeel hierbij zijn de maandelijkse kosten van het abonnement. Als je dus niet maandelijks belt, kan dit veel extra kosten met zich meebrengen.

Abonnementen vergelijken

Ben je geïnteresseerd in een sim only abonnement? Vergelijk dan op onze voorpagina de verschillende abonnementen om te zien welke provider het beste bij je past.

Sim only prepaid

Als je niet vaak in het buitenland bent, is het verstandiger om gebruik te maken van een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart komen verder geen verplichtingen. Als er geld op de simkaart staat, kun je deze gebruiken om te bellen en te sms’en

Prepaid vergelijken

Als een prepaid simkaart geschikt is voor jou, kun je op deze vergelijkingspagina de verschillende opties bekijken om te zien welke provider het beste bij je past.

Prepaid buiten Europa

Buiten Europa worden er extra roaming kosten gerekend bij het bellen. In deze landen kun je gebruik maken van speciale simkaarten. Op de overzichtspagina kun je makkelijk en snel een geschikte simkaart vinden om te bellen buiten de EU.

Written by admin

Is bellen naar het buitenland gratis?

Als je vaak in contact ben met vrienden of familie in het buitenland is het belangrijk om rekening te houden met de extra kosten die dit met zich mee kan brengen. Maar kan dit ook goedkoper of gratis? In deze blog bekijken we de verschillende opties om te bellen naar het buitenland.

Gratis bellen naar het buitenland met prepaid

Bellen naar het buitenland is nooit gratis. Toch is het mogelijk om gratis beltegoed te krijgen met prepaid simkaarten. In vele gevallen kun je een simkaart aanschaffen met gratis beltegoed erop, je betaald dan alleen voor de simkaart. De simkaart bevat meer beltegoed dan dat de simkaart gekost heeft, waardoor je met het overgebleven geld gratis kan bellen naar het buitenland.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Voorbeelden van de bovenstaande simkaarten zijn:

 • Simyo €15 Prepaid: Bevat €22,50 beltegoed
 • Lebara One €15: Bevat 500 belminuten naar 42 landen en 3Gb internet
 • Ah Mobiel €10: Bevat €15 beltegoed (na registratie en nummerbehoud)
 • Kpn €10: Bevat €15 beltegoed

Bij het bellen binnen Europa worden dezelfde tarieven gebruikt als bij het bellen binnen Nederland. Als je naar landen buiten Europa wilt bellen komen hier vaak extra kosten bij kijken. Hiervoor kun je op de overzichtspagina bekijken hoe je het goedkoopst uit bent.

Gratis naar het buitenland bellen via internet

Een andere manier om naar het buitenland te bellen is via apps. Hiervoor moet je eerst een prepaid simkaart aanschaffen en installeren. Hierna kun je apps downloaden die gemaakt zijn om te communiceren. Dit zijn apps als: Discord, Skype of whatsapp. Deze apps maken gebruik van het internet om te bellen, hiervoor kun je dus wifi gebruiken en hoef je verder niet te betalen voor belminuten. Deze apps zijn gratis en gebruiken nauwelijks internet, waardoor het goedkoop is om te bellen naar het buitenland. Ook is het mogelijk om 4G data te gebruiken bij deze apps. Hiervoor kun je mobiele data gebruiken op je prepaid simkaart. Enkele goedkope voorbeelden hiervan zijn:

 • Simyo €5 Prepaid: Bevat €7,50 beltegoed, €0,03 Per mb
 • Lebara One €10 Prepaid: Bevat 500 belminuten, 2GB internet
 • Kpn €5 Prepaid: Bevat €10 beltegoed, €0,024 Per mb

In veel gevallen zul je goedkoper uit zijn met het gebruiken van deze apps en mobiele data, dan met het gebruiken van belminuten.

Written by admin

Onbeperkt bellen naar buitenland

Het kan lastig zijn om een geschikte simkaart te vinden voor jouw benodigdheden. Als je hierbij ook nog veel naar het buitenland wilt bellen, kan het al helemaal lastig zijn om een geschikte simkaart te vinden. In deze blog leggen we de verschillende opties uit om onbeperkt naar het buitenland te bellen.

Onbeperkt bellen naar buitenland binnen EU

Veel providers hanteren dezelfde prijs voor het bellen binnen de EU. Daarom is het een optie om een grote of onbeperkte belbundel te nemen bij je abonnement om zo onbeperkt te kunnen bellen binnen Europa. Dit wordt alleen aangeraden als je veel belt naar het buitenland, omdat de prijzen van deze abonnementen maandelijks zijn. Om te checken welk abonnement het beste bij jou past bekijken.

Enkele voorbeelden van onbeperkt bellen abonnementen zijn:

 • Simpel: Onbeperkt bellen, 250mb, 500sms voor €4,- pm (looptijd 24 mnd)
 • Youfone: Onbeperkt bellen, 0mb, onbeperkt sms voor €7,- pm (Looptijd 24 mnd)
 • BenL Onbeperkt bellen, 500mb, onbeperkt sms voor €8,50 p, (looptijd 24 mnd)M/li>

Prepaid bellen naar het buitenland

Als je niet te vaak naar het buitenland belt, is het misschien handiger om een prepaid abonnement te overwegen. Bij een prepaid abonnement komen geen verplichtingen kijken, je kan bellen en opwaarderen wanneer je wilt. Ben je benieuwd naar populaire opties of meer informatie over prepaid bellen naar het buitenland? Check dan onze blog hierover!

Bellen naar buitenland buiten EU

Helaas is het niet mogelijk om via mobiel onbeperkt te bellen naar landen buiten de EU. Hiervoor zijn speciale simkaarten nodig die gebruikt worden om naar landen buiten de EU te bellen. Om erachter te komen welke simkaart geschikt is voor het land waar jij heen wilt bellen kun je de overzichtspagina bekijken.

Written by admin

Populaire gadgets voor een mobiele telefoon

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Waarschijnlijk kun je niemand bedenken die nog leeft zonder smartphone. Zelfs opa’s en oma’s maken gebruik van smartphones. Smartphones bevatten enorm veel functies waardoor bijvoorbeeld fotocamera’s voor veel mensen verleden tijd zijn. Echter kunnen smartphones niet alles hebben. Zo zijn de speakers van de smartphones vaak erg zwak. Veel jongeren kiezen er dan ook vaak voor om er een kleine speaker bij te kopen. Zo zijn er nog veel meer populaire gadgets te vinden voor de smartphone. De meeste populaire gadgets zullen hieronder besproken worden. Naast het bespreken van deze gadgets worden er tips gegeven over hoe jij ervoor zorgt dat je geen miskoop te pakken hebt.

Powerbank

Voor wie veel onderweg is en daarbij zijn telefoon veel gebruikt is de powerbank eigenlijk vrijwel onmisbaar. Deze gadget zorgt ervoor dat jouw batterij nooit meer leeg is als jij je telefoon nodig hebt. Een van de grootste frustraties van smartphone gebruikers is een lege batterij terwijl je echt niet zonder je smartphone kunt. Een powerbank zorgt ervoor dat dit probleem verleden tijd is. Powerbanks zijn in verschillende soorten te verkrijgen, het verschil zit hem dan vooral in het aantal mAh. Hoe meer mAh hoe meer capaciteit om de batterij op te laden, hier zit het prijsverschil hem dan ook vooral in.

Portable speakers

Portable speakers zijn ideaal als je altijd voorzien wilt zijn van muziek. Ga je graag met je vrienden naar het strand en wil je genieten van heerlijke muziek op de achtergrond? Dan is dit de ideale optie. Er is veel keus in verschillende soorten speakers, de prijs en kwaliteit verschilt dan ook enorm. De prijs begint bij ongeveer 20 euro en kan oplopen tot honderden euro’s. De duurdere varianten zijn vaak op waterdicht waardoor je zonder zorgen aan het zwembad kunt liggen.

Vergelijken

Het is verstandig om deze gadgets eerst te vergelijken voordat je ze aanschaft. Op https://10toptest.nl kun je al deze gadgets vergelijken. Kijk naar je eigen wensen en behoefte van de verschillende gadgets en baseer daar je aankoop op. Als laatste is het belangrijk te kijken naar de verschillende reviews. Nadat je dit hebt gedaan is de kans op een miskoop erg klein.

Written by admin

Goedkope prepaid bundels, profiteer ervan!

Zoek je een manier om goedkoop te kunnen bellen naar het binnenland? Of goedkoop te kunnen internetten? Dan zijn de prepaid bundels iets voor jou! Vooral prepaid databundels en prepaid belbundels zijn erg populair. Niet alleen onder de Nederlandse prepaid gebruikers, maar ook onder voormalige sim only gebruikers! Prepaid bundels lijken namelijk enorm op sim only’s, maar dan met het voordeel dat je nergens aan vast zit!
Lijkt het je wat? Lees snel verder.

Prepaid bundels om goedkoper prepaid te bellen en internetten

Prepaid gebruikers kiezen steeds vaker voor prepaid bundels. Dit komt doordat we onze telefoon meer dan ooit gebruiken en dus ook meer tegoed nodig hebben. En dat natuurlijk het liefst voor zo weinig mogelijk geld. Wanneer prepaid simkaarten vergeleken worden, wordt er vaak naar de losse tarieven gekeken. Dit kan een verkeerd beeld geven, want voor de meesten onder ons zijn losse prepaid tarieven veel te duur, omdat we simpelweg onze telefoon te vaak gebruiken. Gebruik je je telefoon lang niet dagelijks? Dan kan het wel eens handig zijn om te kijken naar de goedkoopste prepaid qua losse tarieven. Prepaid bundels zijn ideaal voor veel mensen, omdat je nergens aan vast zit. Je kunt iedere maand van bundel switchen of ze stopzetten. Net wat je wens is. Daarnaast kom je ook nooit voor onverwacht hoge rekeningen te staan, omdat je de goedkope prepaid bundels betaalt vanuit je opgewaardeerde beltegoed.

De interessantste prepaid bundels zijn:

 • Prepaid belbundels
 • Prepaid databundels / internetbundels
 • Prepaid combi bundels

Hieronder leggen we er meer over uit én tonen we je de goedkoopste prepaid bundels!

Goedkope prepaid belbundels

Wil je goedkoop bellen met prepaid bundels? Dan heb je veel keuze. Je kiest voor bellen met een prepaid bundel als je nergens aan vast wilt zitten (zoals bij een abonnement), maar wel wilt profiteren van goedkope tarieven! Hieronder zie je de providers met de goedkoopste prepaid belbundels

BelbundelsBundel kostenBelminutenOmgerekend tarief per minVerlengen 
AH Bel 200€ 6,002003 centVoorkeur instellenBestellen
AH Bel 500€ 10,005002 centVoorkeur instellenBestellen
AH Bel onbeperkt€ 16,00onbeperkt-Voorkeur instellenBestellen

Goedkope databundels / internet bundels

Goedkoop internetten is tegenwoordig wel een pré, omdat internet op onze telefoon het leven zo makkelijk maakt op sommige fronten. Daarom is het handig een prepaid internet bundel of abonnement te hebben, zodat je overal verbinding kunt maken met het mobiele netwerk. Een voordeeltje voor de consument is dat internet de afgelopen jaren ontzettend goedkoop is geworden en dat het zelfs nog goedkoper gaat worden. Zowel de prepaid databundels als sim only abonnementen zullen in de toekomst nóg goedkoper worden, zodat we meer internet krijgen voor ons geld.
De goedkoopste internetbundels zijn:

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Simyo - Maand 1 Mbps / 386 Kbps100per KB€4,-0,04Bestellen
Simyo - Maand XL1 Mbps / 386 Kbps250per KB€7,-0,03Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
AH Slim Only - Internet 250 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps250per KB€6,-0,024Bestellen
AH Slim Only - Internet 500 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps500per KB€8,-0,016Bestellen
AH Slim Only - Internet 1000 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps1000per KB€10,-0,01Bestellen

Goedkope combi bundels

Je kunt zelf de bundels met elkaar combineren. Heb je een prepaid simkaart? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een belbundel te activeren én een internetbundel. Er zijn ook providers die combi bundels aanbieden, waardoor je vaak nog meer geld bespaart. Voorwaarde is wel dat de bundel altijd goed bij je telefoongedrag moet passen, wil je uiteindelijk echt veel geld besparen.

Combinatie bundelsBundel kostenMBMinuut +/of SMSVerlengenomgerekend per MB*omgerekend per min / sms* 
AH Combideal €8,00€ 8,0040050 + 50Voorkeur instellen1 cent4 cent Bestellen
AH Combideal €9,99€ 9,99700150 + onbeperktVoorkeur instellen0,7 cent3,3 cent (+onb. SMS) Bestellen
AH Combideal €12,50€ 12,501 GB100 + 100Voorkeur instellen0,6 cent3,1 cent Bestellen

Waarom kiezen voor goedkope prepaid bundels?

Twijfel je nog of je moet kiezen voor een prepaid simkaart of een sim only abonnement? We hebben hieronder alle voor- en nadelen van de prepaid bundels op een rijtje gezet, zodat je een goede keuze kunt maken. Er is geen verkeerde keuze in te maken, voor de een is prepaid beter, voor de andere een sim only abonnement. Dit is afhankelijk van jouw telefoon gedrag. Het is belangrijk dat je kiest wat het beste bij je past om goedkoop te kunnen bellen en internetten.
Voordelen van prepaid bundels

 • Profiteer van goedkope tarieven!
 • Je zit nergens aan vast; prepaid bundels zijn maandelijks te activeren of stop te zetten
 • Geen onverwacht hoge rekeningen; je betaalt vanuit je beltegoed dus kunt nooit meer uitgeven dan op je simkaart staat
 • Switch gemakkelijk tussen goedkope prepaid bundels; bijvoorbeeld wanneer de prijzen nog verder dalen. Dit is vaak niet mogelijk bij een sim only want daarbij zit je ‘vast’.

Voordelen van een sim only abonnement

 • Tarieven van een sim only zijn vaak nog net iets goedkoper
 • Je hoeft nooit op te waarderen
 • Je hoeft niet maandelijks een bundel te activeren, weer een handeling minder
 • Je hebt voor zolang je abonnement loopt rust, want je hoeft niet constant naar de goedkoopste bundels te kijken

Wat past bij jou? Twijfel je nog? Dan kun je altijd tijdelijk voor goedkope prepaid bundels gaan en later overstappen op een sim only als dat je toch een betere optie lijkt. Aan prepaid zit je namelijk nooit vast!

1 2 3 4