Written by Donat

Goedkoop mobiel bellen met prepaid

Bellen is de afgelopen jaren steeds goedkoper en voordeliger geworden, maar wat is nu de beste manier om goedkoop mobiel te bellen met prepaid? Er zijn veel opties om goedkoop prepaid te bellen in Nederland en soms kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Ook als je wilt bellen naar het buitenland kan prepaid met de juiste provider een degelijk verschil maken in de door jou gemaakte kosten. In deze blog gaan we jou van de juiste informatie voorzien.

De voordeligste opties voor prepaid bellen

Zie hieronder de tabel met de voordeligste prepaid bellen opties. Klik op een van de knoppen voor meer informatie.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Hieronder worden de goedkoopste opties voor mobiel prepaid bellen verder uitgelicht.

 • Simyo, dit is al jaren de meest populaire prepaid aanbieder op de markt omdat zij ook de goedkoopste tarieven hanteren. Je begint met € 7,50 aan gratis beltegoed en betaalt maar € 0.10 per minuut en € 0,03 per MB (internet kosten zonder bundel). Daarnaast heeft Simyo een goede klantenservice en word je snel geholpen.
 • KPN, dit is ook een voordelige optie, hier betaal je € 0,30 per belminuut, maar krijg je wel € 10,00 aan gratis beltegoed en betaal je maar € 0,024 per MB.

Bedenk voordat je een aankoop doet goed wat jij precies nodig hebt en baseer hier jouw keuze op. Over het algemeen is Simyo dus de beste keuze voor goedkoop mobiel bellen met prepaid.

Goedkoopste opties prepaid bellen naar het buitenland

Voor goedkoop mobiel prepaid bellen naar het buitenland is Lebara een goede optie. Vaak kan je met deze provider goedkoop bellen naar het buitenland, de tarieven die hiervoor gebruikt worden zijn afhankelijk van het land waarmee gebeld wordt. Zo zijn de kosten om te bellen naar Turkije 0,08 cent per minuut, maar is het bellen naar de VS maar 0,03 cent per minuut. Geïnteresseerd in goedkoop mobiel bellen naar het buitenland? Op deze pagina hebben wij de beste opties voor goedkoop bellen naar het buitenland voor u klaar staan.

Waar moet je op letten bij goedkoop mobiel bellen met prepaid?

Als je goedkoop wil bellen met prepaid is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

 • Let goed op of de provider belminuten per minuut of per seconde aanbiedt. Dit kan uiteindelijk een groot effect hebben op de gemaakte kosten.
 • Bedenk goed wat jij nodig hebt, maak jij meer gebruik van internet of bel je juist meer? Kijk dus goed naar de bel, sms en internet tarieven die worden aangeboden en baseer hier je keuze op.
 • Let goed op wanneer je naar het buitenland gaat, tarieven kunnen namelijk afhankelijk zijn van de locatie van de beller en kunnen dus een stuk hoger uitvallen dan de standaard kosten in Nederland.
Written by Donat

Tips om je website voor mobiel te optimaliseren

Er zijn veel bedrijven die een eigen website hebben. Het is erg belangrijk om een site te hebben die goed werkt. Dat komt doordat je met een goed werkende site een hoop klanten kunt binnenhalen. Als je een website hebt die ook op de mobiele telefoon beschikbaar is, is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat deze goed functioneert. Dat kun je doen aan de hand van deze twee tips.

Laat de site bouwen door een expert

Het is van belang dat je de website voor jouw bedrijf laat bouwen door iemand die daar verstand van heeft. Je kunt er beter niet voor kiezen om dit zelf te doen aangezien de kans groot is dat je hierbij fouten zult maken die ervoor kunnen zorgen dat de site niet helemaal goed werkt. Het is verstandig om een expert te zoeken die goed is in het maken van websites. Deze expert moet dan wel verstand hebben van het maken van websites die ook werken op de mobiele telefoon. Er zijn tegenwoordig immers veel mensen die vooral hun telefoon gebruiken om dingen op te zoeken op het internet.

Maak de site vindbaar

Een goede website zit niet alleen goed in elkaar, maar bevat ook goede content. Deze content moet de gebruiker van de site waarde bieden, maar moet er ook voor zorgen dat de site goed vindbaar is op het internet. Dit kun je doen door op zoek te gaan naar een marketingbureau wat je kan helpen bij de zoekmachine optimalisatie van je site. Zoekmachine optimalisatie betekent dat je er door middel van het plaatsen van teksten die op een juiste manier zijn geschreven en aan bepaalde eisen voldoen zorgt dat jouw site beter vindbaar is op Google. Dit is erg belangrijk aangezien veel mensen op deze manier naar jouw site kunnen gaan.

Written by Donat

3 redenen om als bedrijf over te stappen naar zakelijke telefonie en internet

Het is van groot belang dat je ervoor zorgt dat je bedrijf alle middelen heeft om je klanten optimaal van dienst te zijn. Er zijn veel verschillende middelen die je hiervoor kunt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om over te stappen naar zakelijke telefonie en zakelijk internet. Dit heeft voor bedrijven een aantal grote voordelen. Welke voordelen dit zijn lees je hieronder.

Goedkoper internet

Als je zakelijk internet afsluit voor je bedrijf is dat 9 van de 10 keer goedkoper dan een regulier internet abonnement. Natuurlijk is het wel van belang dat jij als eigenaar van het bedrijf onderzoek doet naar de mogelijkheden die je hebt en naar welke aanbieder voor jou het best uitkomt, maar de kans is ontzettend groot dat je hierdoor maandelijks minder geld kwijt bent aan de rekening van het internet. Dit is natuurlijk erg gunstig aangezien je als bedrijf altijd probeert om zo min mogelijk uit te geven. 

Sneller internet

Het is niet zo dat zakelijk internet automatisch sneller is dan wanneer je een normaal internet abonnement hebt, maar de kans dat dit wel het geval is is groot. Dat is vooral gunstig voor bedrijven met veel werknemers aangezien door veel werknemers het internet trager kan worden. Als je het snelst mogelijke internet voor je bedrijf wilt hebben, is het slim om op zoek te gaan naar bedrijven die zakelijk internet glasvezel aanbieden. 

Lage telefoonkosten

Als je je werknemers een telefoonabonnement op rekening van de zaak wilt geven, is het slim om dit via een zakelijk abonnement te doen. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel hiervan is het feit dat het jou als eigenaar van het bedrijf simpelweg minder geld kost. Bovendien weet je zo zeker dat je werknemers altijd bereikbaar zijn en in staat zijn om jou te bellen als dat nodig is.

Written by Donat

Handige tips voor jouw smartphone

Je smartphone is misschien wel het meest gebruikte voorwerp van de meeste mensen in Nederland. Door dat vele gebruik worden er heel wat telefoons versleten door de jaren heen. Alles wordt steeds sneller en van betere kwaliteit. Toch zijn er een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jouw smartphone langer mee gaat of het gebruiksgemak verbeterd. Die tips lees je hier!<

Batterij

De batterij van de meeste smartphones is in het eerste stadium van gebruiker goed. Je kunt er over het algemeen lang mee doen. Maar naarmate je de telefoon meer gebruikt, zal de batterij het begeven en veel sneller leeg gaan. Om dit proces te vertragen is het verstandig om je telefoon niet volledig leeg te laten lopen. Op die manier beschadig je telkens de batterij een beetje. Het meest gunstige is om de batterij voor dat hij 35% aantikt, op te laden. Gebruik van snelladers is ook een afrader, door de hitte kun je de batterij namelijk enorm toe takelen.

Internet

In dit artikel komen ook tips voorbij om het leven met een smartphone veiliger en makkelijker te maken. Daarom heeft de volgende tip daar betrekking op. Door gebruik te maken van een VPS server, beveilig jij jezelf terwijl je op het internet aan het surfen bent! Door een goede VPS provider te kiezen ben jij, voor een klein bedrag per maand, beveiligd tegen cybercriminelen en dergelijke.

smartphone tips

Milieu

Om ook het milieu én je portemonnee een handje te helpen, is de laatste tip om je telefoon NOOIT weg te gooien. De grondstoffen die in de atmosfeer vrijkomen zijn hartstikke schadelijk voor de natuur. Breng je kapotte smartphone daarom altijd naar een erkend inzamelpunt. Je krijgt er dan vaak zelfs nog een vergoeding voor!

Deze tips moeten jouw in het vervolg van pas komen zodra je een nieuwe telefoon koopt of een oude telefoon wilt wegdoen!

Written by Donat

5 apps waarmee je gratis kunt bellen

Ben je op zoek naar apps om gratis te bellen? Het aanvragen van een creditcard via deze link is niet meer nodig, want bellen is volledig gratis via de apps in dit artikel. Meer weten? Lees onderstaande tips!

Bellen via WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk gratis bellen, zolang je maar internet hebt. Je moet je eerst met je telefoonnummer aanmelden op WhatsApp. De persoon die je wilt bellen, moet ook WhatsApp hebben. Je kunt met WhatsApp gewoon bellen via het internet, maar ook videobellen. Dit is een leuke manier om elkaar toch te kunnen zien en spreken, wanneer je niet bij elkaar in de buurt kan zijn.

apps gratis bellen

Gratis bellen via Skype

Ook via Skype kun je gratis bellen. Je kunt Skype op je telefoon installeren, maar ook op je computer. Op die manier kun je gemakkelijk en gratis bellen met iedereen over de hele wereld. Degene die je gaat bellen, moet ook Skype geïnstalleerd hebben op zijn telefoon of computer.

Facebook Messenger

Met Facebook Messenger kun je gemakkelijk bellen. Je hoeft hiervoor geen telefoon te hebben, maar dat kan natuurlijk wel. Download de Messenger app en zorg ervoor dat je een Facebook-account hebt. Dan kun je elkaar gemakkelijk en gratis bellen.

Viber

Viber is een andere app die ook prima op je telefoon werkt. Je kunt hiermee gratis naar elkaar bellen. Als je allebei Viber hebt, is het gemakkelijk om elkaar te bereiken. Een andere handigheid van Viber is, dat je meteen ziet welke contacten van jou ook Viber hebben. Daardoor weet je precies wie je wel en niet kunt bellen via Viber.

Zoom

Zoom is erg populair in deze coronacrisis. Veel bedrijven maken gebruik van Zoom om toch op een bepaalde manier nog met elkaar contact te kunnen hebben. Een handigheid van Zoom is dat je gemakkelijk met veel verschillende mensen tegelijk kan bellen.

Wil je nog meer inspiratie? Lees hier meer over de leukste apps voor vrouwen!

Written by Donat

Zakelijke telefonie is cruciaal voor elk bedrijf dat direct met klanten dealt

De relatie tussen klant en bedrijf is voor elke onderneming cruciaal. Meer dan ooit wordt deze relatie nog belangrijker nu in tijden van corona en lockdowns de fysieke bezoeken naar bedrijven door klanten tot een minimum beperkt worden. Er zijn diverse methodes om in contact te komen met een bedrijf, zoals bijvoorbeeld via sociale media, maar ook via online chats en natuurlijk gewoon via de telefoon. Door veel mensen wordt telefonisch contact nog steeds beschouwd als de meest persoonlijke manier en deze methode geniet dan ook vaak de voorkeur. Steeds meer bedrijven kiezen dan voor de moderne technologie van Voice over IP om zakelijke telefonie zo optimaal mogelijk te benutten.

Leestip: Wat is VoIP-bellen en hoe werkt het?

Voice over IP biedt meer flexibiliteit aan medewerkers

Voice over IP betekent eigenlijk zoveel als bellen via het internet en is de moderne opvolger van de traditionele ISDN lijnen. Bij deze manier van zakelijke telefonie is er geen fysieke telefooncentrale meer nodig in het kantoor en komen er vrijwel geen kabels meer aan te pas. De centrale bevindt zich op een server beheert door de aanbieder op een externe locatie. Het grootste voordeel van VoIP, is dat dit vanaf overal waar een internetverbinding is kan worden gebruikt. Dit biedt natuurlijk ontelbaar veel mogelijkheden op het gebied van thuiswerken en geeft de medewerkers ontzettend veel flexibiliteit zonder hiervoor in te hoeven leveren op de kwaliteit en dienstverlening voor de klant, sterker nog deze kan zelfs verbeterd worden door het gebruik van VoIP.

Verbeter de dienstverlening en druk de kosten met een VoIP oplossing

Naast het feit dat een ISDN telefooncentrale vaak nogal wat gedoe is met allerlei kabels die overal heengetrokken moeten worden en het feit dat je gebonden bent aan een locatie, liggen de kosten van een zakelijk VoIP bellen oplossing vaak ook aanzienlijk lager. In het geval van VoIP wordt er meestal gewerkt op contractbasis, waarbij de kosten vast zijn gesteld op basis van de services die worden gebruikt en variëren deze niet, ongeacht het gebruik. Door de vele mogelijkheden met betrekking tot het beïnvloeden van de zogenaamde customer journey via de telefoon, zijn er in veel gevallen nogal wat optimaliseringsmogelijkheden voor veel bedrijven op dit gebied. Er kan in veel gevallen vaak ook bespaard worden op de kosten van de dienstverlening via de telefoon door deze sneller te maken en te verbeteren. Dit kan onder andere door gebruik te maken van slimme keuzemenu’s en geautomatiseerde antwoorden op veel gestelde vragen.

Written by medewerker365

Goedkoop onbeperkt bellen?

Steeds meer mensen kiezen voor goedkoop onbeperkt bellen, maar wat is het goedkoopste abonnement en wat past er nou het beste bij jou? Uiteindelijk is het belangrijk om verschillende aanbieders en aanbiedingen naast elkaar te vergelijken om zo tot de keuze te komen die het best bij jou past.

Goedkoop onbeperkt bellen vergelijken

Voordat je begint met vergelijken moet je eerst bedenken wat je naast onbeperkt bellen nog meer nodig hebt. Wil je alleen gaan bellen of wil je ook extra MB’s aanschaffen? Als je deze vragen voor jezelf kan beantwoorden krijg je ook de beste keuze voor jou. Hieronder vind je een duidelijke vergelijker waarmee je de bundels kunt vergelijken. Zorg ervoor dat je het tweede balkje met het aantal belminuten helemaal naar rechts veegt om zo een duidelijk overzicht te krijgen. Ook kun je de vierde balk naar wens schuiven om de goedkoopste opties op basis van jouw budget te vinden. Wil je een handig overzicht van de beste goedkope opties? Deze vind je onder de vergelijker.


Wat zijn de beste opties voor goedkoop onbeperkt bellen?

Het aanbod van goedkope sim only abonnementen is groot, maar wat zijn nou de voordeligste opties? Wij hebben de 5 beste aanbiedingen alvast voor jou neergezet. Dat scheelt weer tijd voor jou, check hieronder de aanbiedingen.

 • Simpel: Dit is volgens ons de nummer 1 provider voor goedkoop onbeperkt bellen. Voor maar € 4.00 heb je hier al 250 MB aan data en kan je voor een hele maand bellen. Wel komen hier eenmalig 20.00€ aan administratiekosten bij.
 • Simyo: Voor 7.00€ heb je hier een jaarabonnement met onbeperkt bellen. Een maandabonnement kost € 8.00.
 • Youfone: Met deze provider betaal je voor een jaarabonnement € 8.00 en voor een maandabonnement € 9.00.
 • Lebara: Met dit abonnement betaal je € 8.50 per maand voor onbeperkt bellen. Er is alleen geen optie voor een jaarcontract dus je sluit een contract af voor 1 of voor 24 maanden. Wel krijg je hier nog 2000 MB’s aan internet bij.
 • Budget mobiel: Dit is een goede aanbieding voor onbeperkt bellen én onbeperkt internetten. Je betaalt eenmalig € 15 aan aansluitingskosten en daarna betaal je maandelijks een bedrag van 20€.

Al deze providers zijn virtuele providers, dit is in tegenstelling tot andere providers zoals KPN. Virtuele providers hebben geen eigen netwerk en zijn daarom vaak een stuk goedkoper. Providers zoals KPN hebben dus wel een eigen netwerk maar zijn ook vaak een stuk duurder.

Waar moet ik op letten bij onbeperkt bellen?

Het kan zijn dat het onbeperkt bellen niet echt onbeperkt is. Sommige providers hanteren namelijk een maximaal aantal minuten. Dit aantal ligt vaak rond de 2000 minuten (omgerekend ongeveer 33 uur). Op deze manier wordt voorkomen dat meerdere mensen eenzelfde mobiel gebruiken voor onbeperkt bellen en wordt fraude voorkomen.

Is het ook mogelijk om onbeperkt te bellen met prepaid?

Over het algemeen bellen mensen die een prepaid aanschaffen een stuk minder dan mensen die een sim only kopen. Technisch gezien is het ook niet mogelijk om met een prepaid onbeperkt te bellen omdat er bij prepaid altijd een limiet bij komt kijken. Ben je geïnteresseerd in goedkoop onbeperkt bellen, dan raden wij dus aan om een sim only abonnement te kopen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in prepaid kun je altijd hier klikken voor de goedkoopste prepaid mogelijkheden.

Written by medewerker365

Goedkoop internationaal bellen

Als je naar het buitenland belt wil je zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Niemand zit te wachten op een hoge telefoonrekening. Er zijn verschillende opties om goedkoop te bellen naar het buitenland. Deze opties worden besproken in deze blog. Wil je goedkoop internationaal bellen? Lees dan snel verder.

Met Budget Mobiel, Simpel en Youfone kun je nu onbeperkt bellen in Europa

Goedkoop internationaal bellen

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder de EU-regeling ‘Roam like at home’. Omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider, is er geen sprake van roaming. Het maximale beltarief binnen de EU is tegenwoordig maar € 0,23 per minuut. Buiten de EU is er geen maximaal beltarief. Providers mogen buiten de EU rekenen wat ze willen. Er zijn een aantal providers specifiek gericht op bellen naar het buitenland. Zij geven per land aan wat het tarief is. Wil je goedkoop internationaal bellen? Vergelijk vooraf de tarieven voor dat desbetreffende land. Dat kun je doen op de websites van de aanbieders hieronder!

Bellen met Prepaid simkaarten

Met een prepaid kaart naar het internationaal bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Een prepaid simkaart is beter geschikt als je alleen in Europa wilt bellen en SMS’en. Door allerlei verborgen kosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen wanneer je belt in een land buiten de EU.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Tips om je belkosten te beperken

 • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
 • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
 • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal boven op de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.
Written by medewerker365

Goedkoop mobiel bellen met abonnement?

Iedereen zoekt mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk te kunnen bellen met vrienden, familie of kennissen naar bijvoorbeeld andere landen of gewoon in Nederland. Wij van Goedkoopbellennaar.nl helpen jou niets liever dan naar het vinden van een abonnement, waarmee je goedkoop kunt bellen. Goedkoop mobiel bellen met abonnement zal verder toegelicht worden in dit artikel. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Goedkoop mobiel bellen? Vergelijk nu de goedkoopste bel abonnementen!

Er zijn verschillende manieren om goedkoop te bellen, maar wanneer je regelmatig belt, is de goedkoopste manier met goedkope bel abonnementen. Wil jij goedkoop mobiel bellen met een abonnement? Helemaal goed! Hieronder hebben we een onafhankelijke vergelijker opgesteld voor jou om zo de goedkoopste sim only voor jouw huidige situatie te kiezen. Je kunt onder andere vergelijken op provider, verbruik van data en belminuten, prijs, etc.

Hoe kun je het beste vergelijken? Dat leggen we je hieronder verder uit!


Hoe vergelijk ik goedkope bel abonnementen?

Er zijn een paar belangrijke factoren om goedkoop mobiel te kunnen bellen met een abonnement. We hebben deze hieronder gezet. Vervolgens lichten we elke factor apart toe.

 • Verbruik
 • Provider
 • Abonnementsvoorkeuren

Hoeveel beltegoed en/of datategoed heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel beltegoed je nodig hebt per maand voor je belbundel. Verbruik je niet veel per maand, dan zou prepaid goedkoper voor je kunnen zijn. Kijk naar je eerdere verbruik bij de betreffende provider, waar je een abonnement hebt of hebt gehad. Zo kom je erachter hoeveel minuten je nodig hebt per maand. Wil je goedkoop bellen en internet voor je mobiel hebben? In de vergelijker kun je eenvoudig met de filters dataverbruik en aantal belminuten schuiven naar het tegoed dat jij nodig hebt.

Onbeperkte belbundel geschikt voor mij?

Bel je zo’n beetje om de dag met vrienden, familie, klasgenoten of collega’s? Dan raden wij aan om een onbeperkte belbundel te nemen. Waarom?

✓ Je hoeft nooit op je verbruik te letten. Je kunt eindeloos bellen met iedereen waar, wanneer en hoe lang je maar wilt. Hoe fijn is dat!?
✓ Je hebt geen onverwachte kosten, doordat je niet buiten je bundel kunt treden.
✓ Veel providers bieden onbeperkte belbundels aan tegen goedkope tarieven.

Voor welke provider kiezen?

Er zijn veel verschillende providers waar je uit kunt kiezen voor een goedkoop bel abonnement. Wil jij er zeker van zijn dat je een goedkoop mobiel bellen abonnement hebt, dan kies je voor providers, zoals:

 • Ben
 • Simpel
 • Lebara
 • Youfone

Over het algemeen betaal je bij providers als Vodafone, T-Mobile en KPN meer voor een abonnement. De kosten voor een bel abonnement lopen erg uiteen. Het ligt eraan hoeveel belminuten je nodig hebt per maand en of je er datategoed bij wilt hebben. Bij Youfone kun je bijvoorbeeld al onbeperkt bellen voor maar liefst 6,50 euro per maand zonder datategoed.

Wat zijn je voorkeuren voor in een abonnement?

Als laatste moet je voor jezelf nagaan welke abonnementsvoorkeuren je wilt hebben. Kies je alleen voor een abonnement met bellen dan heeft het netwerk geen toegevoegd waarde voor je. Wat wel belangrijk voor je is om na te gaan, is of je naar het buitenland kunt bellen, naar zowel EU-landen als niet EU-landen. In dit artikel leggen we je uit hoe bellen naar het buitenland werkt met een sim only abonnement. Een andere voorkeur voor in je abonnement kan de contractsduur zijn. Als je kiest voor een 1 of 2-jarig abonnement ben je goedkoper uit met je bundel dan een maandabonnement.

Goedkoop bellen met een sim only abonnement geschikt voor mij?

Of een goedkoop mobiel bel abonnement geschikt is voor jou hangt af van je huidige situatie. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van het internet dan wil je natuurlijk wel snel kunnen internetten. In dat geval is het handig om te kiezen voor een sim only, waarbij ook datategoed inbegrepen zit. In de volgende gevallen kun je kiezen voor goedkope bel abonnementen:

  • Je wilt een abonnement waarmee je alleen kunt bellen of een abonnement met weinig data.
  • Je belt regelmatig met vrienden, familie of collega’s en wilt niet teveel kwijt zijn aan een abonnement voor je telefoon.
  • Je maakt veel gebruik van openbare Wifi en wilt alleen nog kunnen bellen.

 

Written by admin

Hoe werkt roaming in het buitenland?

Iedereen kent het wel, dat sms’je als je de grens over gaat. Je smartphone maakt vanaf dat moment contact met het netwerk van een lokale provider. Hoe zit het dan eigenlijk met de roamingkosten in de EU en waar moet je op letten? Wij vertellen je hoe je onbezorgd op vakantie kunt gaan zonder hoge bedragen af te hoeven rekenen voor mobiel gebruik in het buitenland.

Roamingkosten EU

Als je aan het roamen bent, ben je bereikbaar in het buitenland en kun je bellen, sms’en en internetten. Dit is helaas niet gratis. Vroeger bracht je provider deze kosten bij jou in rekening. Vanaf 2017 is dit niet meer het geval. De Europese Unie heeft nieuwe regels, waardoor je nu overal in Europa kunt roaming bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel. Nederlandse providers mogen dus geen roamingkosten rekenen voor gebruik binnen de Europese Unie.

Waar moet ik op letten?

Landen als Noorwegen en Zwitserland behoren wel tot het continent Europa, maar zijn niet aangesloten bij de Europese Unie. Dit betekent dat wanneer je naar deze landen op vakantie gaat, je nog steeds extra moet betalen. Ook mogen providers je extra belasten wanneer je vanuit je eigen land naar andere Europese lidstaten belt. Deze tarieven verschillen per provider. Hier kun je per land vinden wat de goedkoopste tarieven zijn voor bellen naar dat desbetreffende land.

Fair use policy

Heb je een (onbeperkt) abonnement? Dan geldt er een zogenaamde fair use policy. Er geldt een maximaal verbruik van 10 GB data per maand in het buitenland. Ga je toch over je bundel heen? Je provider kan dan tot maximaal 7,70 euro per GB in rekening brengen. Ook is er een maximum aantal dagen dat je in het buitenland gebruik mag maken van je bundel. Vaak is deze termijn 60 dagen.

Conclusie

Door de regelverandering in 2017 is roamen voordeliger dan ooit. Vaak kun je gewoon van je bundel gebruik maken en worden de extra kosten je tegenwoordig bespaard. Er gelden echter wel enkele voorwaarden, dus vergelijk verschillende sim only abonnementen zodat je de goedkoopste sim only kunt vinden. Zo kun je zonder zorgen en onverwachte extra kosten op reis gaan.

1 2 3 6