Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

5G sim only abonnement afsluiten?

Een Sim Only 5G abonnement is een abonnement dat profiteert van de hogere internetsnelheden die 5G biedt in vergelijking met 4G. Sim only 5G is niet bij alle providers beschikbaar. Vergelijk hier 5G abonnementen en bekijk alle 5G sim only providers!

5G sim only vergelijker

Wil je een 5G abonnement afsluiten? Met onze sim only abonnement vergelijker vind je eenvoudig de beste 5G sim-only abonnementen. Gebruik de filteropties aan de linkerkant om je wensen in te voeren. De aanbiedingen die je hierna ziet, zijn meer gericht op wat voor jou relevant is. Zo worden abonnementen met 3 GB aan data niet meer getoond als je zoekt naar onbeperkt data. Dit maakt een goede vergelijking een stuk makkelijker.


Wil je een 5G abonnement afsluiten, kies dan voor Odido (T-Mobile), Vodafone, KPN of Youfone.

5G sim only providers

De volgende aanbieders bieden 5G aan:

 • Odido
 • Vodafone
 • KPN
 • Youfone

5G in Nederland

Er is veel geschreven over de 5G-netwerken die in Nederland worden uitgerold. 5G is de opvolger van het bekende 4G-netwerk. In theorie is 5G internet vele malen sneller dan 4G-netwerken. Dit heeft echter ook te maken met de frequenties die 5G gaat gebruiken, en de ‘snellere’ frequenties zijn hier nog niet beschikbaar.

Het gaat om de zogenaamde 3,5 GHz-frequentie. Alleen als je op deze frequentie 5G kunt gebruiken, zie je hogere download- en uploadsnelheden en merk je een groot verschil in snelheid ten opzichte van 4G.

5G-connectiviteit biedt meer dan alleen hogere snelheden bij het downloaden of verzenden van gegevens. Dit vermindert de “buffertijd”, de tijd die nodig is om iets te laden voordat het daadwerkelijk wordt afgespeeld, aanzienlijk. Met 5G kijk je direct video’s via YouTube, Netflix of Disney Plus zonder enige laadtijd.

De bandbreedte van het 5G netwerk is ook vergroot, zodat je altijd netwerkdekking hebt via je 5G-verbinding, waar je ook bent.

Het verschil tussen 4G en 5G

Nogmaals, het belangrijkste verschil tussen 4G- en 5G-netwerken is bandbreedte. 4G kan snelheden bereiken van 225 Mbps, terwijl 5G snelheden kan bereiken van 10 Gbps. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller apparaten met elkaar kunnen communiceren.

De reactietijd in communicatie tussen apparaten wordt ‘latency’ genoemd. Met de hogere snelheid van 5G-netwerken is de latency slechts 1 ms(milliseconden) vergeleken met 30 ms voor 4G-netwerken. Welk verschil maakt 29ms als je op een mobiel netwerk zit? Niet veel tijdens het streamen van een Netflix-aflevering of een facetime gesprek, maar als het om IoT-oplossingen gaat, is dit verschil erg belangrijk!

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Spectaculaire Black Friday deals bij telefoonproviders

Als Black Friday zijn intrede doet, is het niet alleen de wereld van mode en elektronica die in rep en roer staat. Telefoonproviders doen ook mee met dit kortingsfestijn, waarbij ze vaak ongeëvenaarde deals aanbieden die maar één keer per jaar voorkomen. Van stevige kortingen op de nieuwste smartphones tot aantrekkelijke abonnementen met extra data of belminuten, Black Friday bij telefoonproviders is een niet te missen event voor iedereen die slim wil besparen op mobiele kosten. Laten we duiken in de voordelen die Black Friday te bieden heeft op het gebied van telecommunicatie.

1. Ongekende kortingen op smartphones

Traditioneel bieden telefoon providers zoals Vodafone bij Black Friday flinke kortingen op de nieuwste en populairste smartphones. Of je nu op zoek bent naar de laatste iPhone of een high-end Android-toestel, Black Friday is het uitgelezen moment om te upgraden zonder je portemonnee te plunderen.

2. Voordelige abonnementen

Naast de kortingen op toestellen, kun je ook geweldige aanbiedingen verwachten op abonnementen. Providers stunten met pakketten die meer data, belminuten, en soms zelfs internationale opties bieden, vaak voor prijzen die je alleen tijdens Black Friday ziet.

3. Extra bonussen

Sommige providers gooien er nog een schepje bovenop door extra’s te bieden zoals gratis streamingdiensten, extra korting op maandelijkse tarieven of zelfs cadeaubonnen bij het afsluiten van een nieuw abonnement of de aankoop van een nieuwe telefoon.

4. Early upgrade opties

Wil je je huidige telefoon upgraden maar zit je nog vast aan een contract? Op Black Friday bieden veel providers ‘early upgrade’-deals, waardoor je eerder dan gebruikelijk je telefoon kunt wisselen zonder de hoge kosten die daar normaal aan verbonden zijn.

5. Online en In-Store deals

Net als bij andere retailers, kun je de Black Friday-aanbiedingen van telefoonproviders zowel online als in de winkel vinden. Dit betekent dat je kunt kiezen hoe je wilt shoppen: vanuit het comfort van je eigen huis of door persoonlijk advies in de winkel.

6. Cyber monday

Veel telefoonproviders trekken hun Black Friday-deals door tot Cyber Monday, waardoor je extra dagen hebt om te beslissen en de beste deals te scoren.

Bron: https://blackfridaydeals.nu/

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid simkaart voor iPad

Tegenwoordig kan er een simkaart gebruikt worden voor de iPad (als deze een simkaarslot heeft en mobiele data / LTE ondersteunt). In dit artikel wordt er dieper ingegaan op prepaid simkaarten voor de iPad. Hier komt aan bod welke opties er zijn met de bijbehorende toelichting en wat de optie voor jou is.

Welke opties zijn er voor een iPad prepaid simkaart?

Voor het kiezen van de beste optie voor jouw iPad, moeten we eerst weten welke opties er op de markt zijn. Wil je een prepaid kaart voor je iPad kopen, dan heb je de volgende opties:

 1. Prepaid data only
 2. Standaard prepaid

In de volgende paragraaf zullen wij deze soorten verder toelichten.

Prepaid data only

De prepaid data only simkaart is een simkaart waar alleen een internetbundel op staat. Door het aanschaffen van een data simkaart krijg je een sim die geschikt is voor telefoons, tablets, computers en allerlei andere apparaten die via 4G werken. Met deze simkaart is het alleen mogelijk om te internetten en dus niet mogelijk om te bellen. Dit maakt het uiterst geschikt om in te zetten als data simkaart voor je iPad.

Prepaid data simkaarten aanbod

Op zoek naar een geschikte prepaid data simkaart? Bekijk hieronder de opties:

 DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB 
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Standaard prepaid

De standaard prepaid simkaart is een klein plastic kaartje met daarin een chip. Bij deze simkaart weet je precies hoeveel je uitgeeft, omdat je er een bepaald bedrag op zet en er vaste tarieven zijn voor het internetten, bellen en sms’en.

Beste standaard prepaid simkaarten op een rij

Op zoek naar de beste opties voor een standaard prepaid simkaart voor je iPad? Bekijk hieronder de beste opties.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Waarom een prepaid kaart in plaats van een abonnement?

Met een prepaid kaart (standaard of data only) betaal je alleen voor wat je gebruikt en betaal je dus niet voor mb’s of belminuten die je niet gebruikt. Ook zijn er geen financiële risico’s aan verbonden, omdat je kan bellen totdat je beltegoed op is en dan moet je opwaarderen. Met een abonnement kan je over je belminuten of over je mb’s heen gaan en dan gelden er hoge tarieven, maar dit verschilt weer per provider. Dus een prepaid simkaart is beter voor je iPad omdat je betaalt voor wat je gebruikt, en omdat je geen contract hoeft af te sluiten.

Verschillende formaten simkaarten iPad

Er zijn verschillende simkaarten beschikbaar voor de iPad. namelijk: de nano simkaart en de micro simkaart. De nano simkaart past in de volgende iPads:

 • iPad Pro
 • iPad 5e generatie
 • iPad Air
 • iPad mini

De micro simkaart past in de volgende iPads:

 • iPad 2
 • iPad 4e generatie
 • iPad 3e generatie
 • iPad 1e generatie

Advies: prepaid of een data only sim?

Dus wat is de uitkomst van deze blog? Kan je beter kiezen voor een prepaid data sim only simkaart of toch een standaard prepaid simkaart? Dat ligt volledig aan jouw situatie.

Met een iPad kan je niet bellen dus is een standaard prepaid kaart niet per se nodig. Omdat je iPad alleen maar gebruikmaakt van internet is de data only simkaart waarschijnlijk de beste optie voor jou. Mocht je toch wel een standaard simkaart willen, kan dat natuurlijk ook.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid zonder internet

Met prepaid kun je normaal gesproken gewoon internetten. Maar heb jij geen behoefte aan internetverbinding buiten WiFi, dan ben jij hier op de juiste plek. Wij informeren jou met dit artikel meer over een prepaid simkaart zonder data.

Hoe werkt prepaid zonder internet?

Bij een prepaid simkaart kun je kiezen voor het gebruik van data. Wil je dat niet? Dan kun je je beltegoed opwaarderen en daarbij geen data verbruiken. Wil je zeker weten dat er geen data gebruikt wordt, dan is het belangrijk om je mobieled ata uit te zetten op jouw telefoon. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet per ongeluk gebruik maakt van data. Zorg er wel voor wanneer de telefoon gebruikt wordt door een persoon met minder kennis van telefoons, dat je regelmatig checkt of het uit staat. Zo sta je niet opeens voor een verrassing van extra kosten.

Ook is het mogelijk om prepaid belbundels aan te schaffen. Hier kun je mee bellen en sms’en, maar dus niet internetten.

Prepaid simkaart zonder internet

Bij een prepaid simkaart zijn er een paar voordelen die wij met jullie gaan delen. Je hebt geen standaard vaste kosten omdat je niet vastzit aan een abonnement. Verder heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel je gaat gebruiken aan belminuten en sms’jes. Tevens zit er geen tijdslimiet aan je beltegoed, deze is bijvoorbeeld niet slechts één maand geldig (voor de meeste prepaid bundels is dit overigens wel het geval, maar voor normaal opwaarderen dus niet).

Prepaid simkaart zonder internet kopen?

Bekijk hieronder het beste aanbod prepaid kaarten van dit moment!

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Bekijk onze pagina over de goedkoopste prepaid simkaarten voor meer informatie over prepaid.

Waarvoor is prepaid handig?

Twijfel je of je een prepaid simkaart zonder internet wilt gaan kopen? Laat ons dan een beeld schetsen waarvoor en wanneer je deze kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor een telefoon voor een oudere of kind, waarvoor het gemak van prepaid aangeraden is. Ook voor je tweede telefoon, bijvoorbeeld voor werk, is prepaid handig. Hierdoor ben je altijd bereikbaar voor je persoonlijke contacten maar ook zakelijke contacten. Met een prepaid kaart heb je geen verplichtingen en bepaal je dus zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid eSIM: Prepaid zonder simkaart

Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van prepaid zonder een fysieke simkaart. In dit artikel gaan we dieper in op het aanbod van de prepaid eSIM, zullen we behandelen wat een eSIM nou precies is en waarom dit handig is voor jou.

Welke providers bieden prepaid eSIM aan?

Op dit moment is Simyo de enige aanbieder van een eSIM prepaid. Dit komt, omdat het concept nog redelijk nieuw is. De kans is groot dat steeds meer providers in de toekomst ook een prepaid eSIM zullen aanbieden, maar op dit moment is hier nog weinig over bekend. Simyo is een dochteronderneming van KPN en is al vele malen verkozen tot beste provider van Nederland. Check hieronder de prepaid eSIM van Simyo:

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
 
Simyo€0,10€0,10€0,15€7,50Bestellen

Tijdens het bestelproces kun je selecteren dat je voor eSIM wilt kiezen. Rond het bestelproces af en volg de instructies voor het installeren van je eSIM op je telefoon.

Gratis eSIM prepaid

Simyo biedt gratis beltegoed aan bij het kopen van prepaid. Wanneer je prepaid van €5,- koopt krijg je €7,50 aan beltegoed. Als je de optie kiest van €15,- krijg je €22,50 euro beltegoed en bij het kopen van prepaid van €25,- krijg je €35,- beltegoed. Wanneer je een duurdere optie kiest, zal je meer gratis beltegoed je krijgen.

Wil je gratis eSIM prepaid, dan is dat dus deels mogelijk. Je betaalt wel eenmalig voor eSIM, maar krijgt hier meer beltegoed voor terug (waardoor je eigenlijk ‘gratis’ gebruik maakt van eSIM via prepaid).

Wat houdt eSIM in?

De afkorting eSIM staat voor ‘embedded sim’. Een eSIM is een ingebouwde chip die functioneert als een simkaart, daardoor is er geen fysieke simkaart meer nodig. Een provider kan jouw telefoonnummer klaarzetten vanuit een van de werkplekken en daarna hoef je alleen nog jouw gegevens te downloaden. Deze chip kan niet uit de smartphone verwijderd worden, maar het is wel mogelijk om te wisselen van provider en databundel.

Wat heb jij aan een eSIM?

Allemaal leuk en aardig zo’n eSIM, maar wat heb je er nou precies aan? Een van de grote voordelen van een eSIM is dat het je een hoop tijd kost. Je zal nooit meer hoeven wachten tot jouw fysieke simkaart binnenkomt en je hoeft niet meer te prutsen met een klein plastic kaartje. Ook is het beter voor het milieu om geen gebruik meer te maken van plastic simkaarten.

De eSIM neemt ook weinig ruimte in en dit brengt weer nieuwe mogelijkheden voor innovatie in de smartphone wereld. Er zijn nu ook smartphones en andere apparaten met een eSIM en een normale ingang voor een simkaart. Op deze manier zou je op twee nummers bereikbaar kunnen zijn of zou je gebruik kunnen maken van een sim only en prepaid tegelijkertijd.

Zijn er dan ook nadelen aan een eSIM?

Over het algemeen zijn er een stuk meer voordelen dan nadelen voor de eSIM. Een van de nadelen is wel dat je met een eSIM gevoeliger bent voor hackers. Gelukkig wordt de bescherming tegen hackers steeds beter. Ook zijn er nog een aantal kleine en buitenlandse providers die nog geen eSIM ondersteunen. Een nadeel van prepaid eSIM in Nederland is dan ook dat er op dit moment maar één provider is die het aanbiedt. Gelukkig is Simyo wel een betrouwbare en voordelige aanbieder.

Met welke apparaten kun je gebruik maken van prepaid eSIM?

Inmiddels bieden steeds meer apparaten ondersteuning voor eSIM. We hebben de populairste apparaten voor je op een rijtje gezet:

 • iPhone 11 (en alle iPhones die hierna zijn uitgekomen)
 • Samsung Galaxy Fold (en alle Samsung telefoons die hierna zijn uitgekomen)
 • Motorola Razr 2019
 • Nuu Mobile X5
 • Sony Xperia 5 II
 • Google Pixel 4a en 5
 • iPad Pro
 • iPad Air
 • Apple Watch Series 3 (en alle Apple Watches die hierna zijn uitgekomen)
 • Huawei Watch 2 pro
 • Samsung Gear S2 en S3
 • Samsung Galaxy Note 20

Welke providers bieden een eSIM sim only aan?

Het aanbod voor een eSIM only abonnement is op dit moment een stuk groter. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan ons artikel over eSIM sim only abonnementen.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoper internationaal bellen met VoIP

Voice over Internet Protocol, bekend als VoIP, is een technologie die het mogelijk maakt om spraakcommunicatie via internet uit te voeren in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Een van de meest opvallende voordelen van VoIP is de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op internationale gesprekken.

Hoe Werkt VoIP?

VoIP-technologie zet spraaksignalen om in digitale gegevens die via internet kunnen worden verzonden. In tegenstelling tot traditionele telefonie, die per minuut kosten in rekening brengt op basis van de afstand tussen bellers, gebruikt VoIP internetconnectiviteit om gesprekken mogelijk te maken. Dit betekent dat de kosten voor internationale gesprekken sterk kunnen worden verminderd, vooral wanneer beide partijen gebruik maken van VoIP-technologie.

Tip: Internationaal telefoonnummer aanvragen bij Belfabriek

Kostenbesparingen met VoIP

Een van de belangrijkste voordelen van VoIP is de potentieel aanzienlijke kostenbesparing bij het voeren van internationale gesprekken. Omdat VoIP gebruik maakt van internetconnectiviteit in plaats van traditionele telefoonlijnen, worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor langeafstandsgesprekken. Dit maakt VoIP een bijzonder aantrekkelijke optie voor bedrijven en particulieren die regelmatig internationaal bellen.

VoIP Diensten en Functies

Er zijn tal van VoIP-diensten beschikbaar die verschillende functies en prijsstructuren bieden. Veel van deze diensten bieden naast spraakoproepen ook andere communicatiemogelijkheden, zoals videoconferenties, instant messaging en bestandsuitwisseling. Daarnaast kunnen VoIP-gebruikers vaak hun bestaande telefoonnummers behouden, wat de overgang naar de nieuwe technologie vergemakkelijkt.

Potentiële Uitdagingen van VoIP

Hoewel VoIP aanzienlijke voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen die moeten worden overwogen. De kwaliteit van VoIP-gesprekken kan variëren afhankelijk van de internetverbinding, en in gebieden met beperkte of onbetrouwbare internettoegang kan het moeilijk zijn om VoIP effectief te gebruiken. Bovendien kunnen er kosten verbonden zijn aan het opzetten van de nodige VoIP-apparatuur en -software.

Uitgelicht: VoIP maakt internationaal bellen goedkoop en gemakkelijk

Conclusie

VoIP-technologie biedt een kosteneffectieve oplossing voor internationaal bellen, met potentiële besparingen die vooral aantrekkelijk zijn voor bedrijven en particulieren die regelmatig internationaal communiceren. Hoewel er enige technische uitdagingen kunnen zijn, maken de voordelen van VoIP het een technologie die zeker het overwegen waard is voor iedereen die op zoek is naar manieren om de kosten van internationale gesprekken te verlagen.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Simkaart voor smartwatch kopen?

Smartwatches zijn een handig concept om van alles bij te houden en makkelijk in te zien. Veel smartwatches maken gebruik van een internetverbinding en sommige werken ook met belminuten en sms’jes. Hoe werkt het met de simkaarten in een smartwatch? Wij leggen het jou uit!

Smartwatch simkaart

Zoals in de inleiding al werd verteld, scheiden wij twee simkaarten voor de smartwatch. Alleen voor internetgebruik en waar men ook mee wilt bellen. Hieronder staan beide beschreven met tips zodat jij de beste keuze kunt maken.

Prepaid data only simkaart voor je smartwatch

Een data only simkaart zegt het al het is een simkaart voor alleen internetgebruik. Hierbij kun je dus op je browser, apps openen en nog meer. Ook zou je kunnen bellen via alternatieven zoals apps als skype. Wel verschilt het per smartwatch of deze apps worden ondersteund. Met een prepaid data simkaart heb je meer vrijheid dan wanneer je een abonnement neemt met alleen data. Zo kun je zelf bepalen hoeveel en wanneer je data opwaardeert. Wanneer jij op reis gaat is het handig om meer data aan te schaffen zodat jij optimaal je resultaten kunt bijhouden op je smartwatch.

Een data only simkaart voor je 4G smartwatch kopen? Klik op onderstaande banner om direct te bestellen en ontvang 2 GB gratis data!

xipo connect data simkaart kopen

Standaard prepaid simkaart voor smartwatches

Met een standaard prepaid simkaart kun je dus wel bellen en smsjes versturen, wat handig is als je hier gebruik van wilt maken met je smartwatch. Verder kun je natuurlijk ook gebruik maken van een internetverbinding. Met een prepaid simkaart heb je zelf ook de vrijheid voor de hoeveelheid en wanneer je opwaardeert. Ideaal voor wanneer jij je smartwatch op bepaalde momenten veel gebruikt. Hieronder vind je een overzicht met simkaarten die voor jou geschikt kunnen zijn:

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Waarvoor is een prepaid simkaart handig?

Is het überhaupt handig om in je smartwatch een prepaid simkaart te gebruiken en niet een simkaart met een abonnementsvorm? Zoals eerder in het artikel vermeld heb je met prepaid meer vrijheid. Wanneer jij bijvoorbeeld een wandeltocht gaat maken in Frankrijk wil je wel met je smartwatch stappen en je hartslag bijhouden. Misschien wil je soms ook checken of je nog de goede richting opgaat. Hierbij heb je waarschijnlijk meer data voor nodig dan in het dagelijks leven. Daarbij heb je vaker standaard WiFi dan je denkt. Wanneer je thuis bent of op werk zit en zelfs in de sportschool is er vaak WiFi. Hiervoor heb je dus niet standaard elke maand data voor nodig. Hierbij is prepaid dus de perfecte oplossing.

Written by Donat

Goedkoopste data only sim bestellen?

Er zijn steeds meer apparaten, apps en andere platformen die gebruik maken van alleen data. Wanneer je niet wilt bellen of sms’en, kan het voordelig zijn om een prepaid data simkaart aan te schaffen. In deze blogpost zullen we behandelen wat de goedkoopste data only sim is en wat deze kosten van deze simkaart zijn.

Wat is de goedkoopste data only simkaart?

data simkaart (xipo connect)
De goedkoopste data only sim is van internet provider XIPO connect. Deze simkaart heeft dekking in heel Europa, de Verenigde Staten, en Canada. Hiermee kun je gebruik maken van snel en stabiel 4G mobiel internet, maar de sim is ook geschikt voor 3G en 2G. De kaart is voor altijd houdbaar en heeft goedkope tarieven om op te waarderen.

Wat zijn de kosten?

De hierboven genoemde simkaart kost eenmalig €24,95. Bij aankoop ontvang je 2 GB gratis data. Hierna kun je opwaarderen met bundels naar wens. Voor de goedkoopste data bundel betaal je omgerekend 0,6 cent (€0,006) per MB. Dit is een stuk goedkoper dan het opwaarderen van een standaard prepaid simkaart. Bovendien is het ook voordeliger dan veel sim only abonnementen (en is data bij abonnementen maar 1 maand geldig).

Waarvoor wordt een data only simkaart gebruikt?

Data only simkaarten worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Hierbij kan worden gedacht aan:

 • Smartwatches: Door een simkaart in je smartwatch te stoppen heeft hij overal bereik ook zonder je telefoon.
 • Als tweede simkaart: Veel mensen gebruiken een data only sim als extra simkaart om overal te kunnen internetten.
 • Alarmsystemen: Tegenwoordig zijn er veel alarmsystemen die gebruik maken van data om 24/7 te werken.
 • GPRS trackers: Ook veel trackers moeten altijd verbonden zijn met het internet.
 • MiFi routers: Een MiFi router maakt ook gebruik van een simkaart. Dit soort routers worden veel gebruikt op campings, festivals en zakelijke bijeenkomsten.

Alternatieven voor een goedkope data only simkaart

Er zijn ook alternatieven voor goedkope data only simkaarten. We hebben een aantal van deze alternatieven voor je op een rij gezet.

 • Je kunt gebruik maken van gratis wifi netwerken.
 • Je kunt een goedkoop sim only abonnement afsluiten met weinig belminuten en sms’jes.
 • Het is mogelijk de hotspot van een ander te gebruiken.
Written by Donat

eSIM Sim Only: Aanbod & Uitleg

Een van de nieuwste ontwikkelingen binnen de smartphone branche is de eSIM. Wat is deze nieuwe technologie nou precies en wat heb je er aan? In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat het is, welke providers eSIM sim only abonnementen aanbieden en wat nou precies de voor en nadelen voor jou zijn.

Wat is eSIM?

Een eSIM is een ‘simkaart’ die al is ingebouwd in je smartphone. De afkorting eSIM staat dan ook voor ‘embedded sim’. Er is bij het gebruik van een eSIM geen fysieke simkaart meer nodig. Een provider kan jouw telefoonnummer klaarzetten op afstand en daarna hoef je alleen nog jouw gegevens te downloaden. De simkaart kan niet worden verwijderd uit de telefoon, maar het is wel mogelijk om te wisselen van provider en databundel.

Welke providers bieden een eSIM abonnement aan?

Tegenwoordig bieden meerdere grote providers wel een eSIM sim only abonnement aan. Het enige verschil met de traditionele manier is dat je bij het afsluiten van het abonnement moet selecteren dat het om een eSIM abonnement gaat.

De providers die dit aanbieden zijn:

 • Simyo
 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone

Vergelijk in de vergelijker hieronder verschillende sim only abonnementen. Filter op een van de bovenstaande providers om abonnementen te zien waarbij je voor eSIM kunt kiezen. Tijdens het bestellen kun je aangeven een eSIM abonnement te willen afsluiten.


Hoe zit het met eSIM voor prepaid?

Inmiddels is het in Nederland ook mogelijk om eSIM via prepaid te gebruiken. Hoewel het aanbod kleiner is, is dit dus wel mogelijk. Bekijk onze pagina over prepaid eSIM voor alle informatie.

Voor- en nadelen van eSIM

Nu heerst de vraag nog: ‘wat zijn precies de voor- en nadelen van eSIM’. We hebben de belangrijkste voor en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van eSIM:

 • Het scheelt ruimte in de telefoon zelf en dit biedt weer nieuwe kansen voor innovaties in de telefoon zelf.
 • Prutsen met een klein plastic kaartje is niet meer nodig.
 • Geen wachttijd meer met overstappen (je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart binnen is gekomen).
 • Sommige smartphones hebben eSIM die is ingebouwd, maar ook nog een ingang voor een normale simkaart. Wanneer dit het geval is kan je bijvoorbeeld op vakantie je eigen nummer houden op de eSIM en gebruik maken van een prepaid simkaart die je op reis koopt. Dan kun je via een lokaal tarief internetten en bellen, dat is goedkoper dan buiten je bundel gaan.
 • Je kan je simkaart niet kwijtraken.
 • Het is milieuvriendelijker.

Nadelen van eSIM:

 • Het is makkelijker om gehackt te worden (de beveiliging tegen hackers wordt wel steeds beter).
 • Een aantal kleine en buitenlandse providers ondersteunen nog geen eSIM.

Met welke apparaten kun je gebruik maken van een eSIM sim only?

Inmiddels hebben steeds meer apparaten eSIM-ondersteuning. We hebben alle apparaten voor je op een rijtje gezet:

 • iPhone 11 (en alle iPhones die hierna zijn uitgekomen)
 • Samsung Galaxy Fold (en alle Samsung telefoons die hierna zijn uitgekomen)
 • Motorola Razr 2019
 • Nuu Mobile X5
 • Sony Xperia 5 II
 • Google Pixel 4a en 5
 • iPad Pro
 • iPad Air
 • Apple Watch Series 3 (en alle Apple Watches die hierna zijn uitgekomen)
 • Huawei Watch 2 pro
 • Samsung Gear S2 en S3
 • Samsung Galaxy Note 20

Is eSIM de toekomst?

Ook de grote smartphone bedrijven zoals Apple en Samsung hebben al aangegeven dat de fysieke simkaart in de toekomst steeds meer zal verdwijnen.

Apple heeft ervoor gekozen om de nieuwe iPhone 14 in Amerika alleen uit te brengen met eSIM. In andere landen heeft de iPhone 14 nog wel een (nano) simkaart ingang. De kans is daarom groot dat dit in de toekomst steeds meer zal gebeuren.

Written by Donat

Simkaart met alleen internet kopen?

Heb je geen behoefte aan bellen of sms’en, maar wil je wel kunnen internetten? Dan kan een simkaart met alleen internet een goede keuze zijn voor jou. In dit artikel zullen we behandelen wat een data simkaart is, Hoe je eraan kunt komen en waar het vooral voor gebruikt wordt.

Wat is een alleen internet simkaart?

Een simkaart waar je alleen internet op kunt zetten (en mee kunt gebruiken) noem je ook wel een data simkaart. Dit is dus eigenlijk een prepaid simkaart met alleen data. Tegenwoordig zijn er steeds meer apps waarmee je berichten kunt sturen en mee kunt bellen. Hierdoor wordt de data simkaart steeds populairder.

Alleen data simkaart bestellen

Wil je een data only sim sim kopen? In de tabel hieronder zijn twee opties voor een data simkaart weergegeven. Er is keuze tussen een Europese en wereldwijde simkaart:

 DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB 
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Waar worden data simkaarten vooral voor gebruikt?

Er zijn verschillende redenen voor het aanschaffen van een simkaart met alleen internet. We hebben een aantal van deze redenen op een rijtje gezet voor je.

Voor het gebruik van slimme apparaten

Er komen steeds meer apparaten bij die gebruik maken van het internet en die ook gebruik kunnen maken van een simkaart. Denk hierbij aan:

 • Smartwatches
 • Alarmsystemen
 • GPS trackers
 • MiFi routers

De kans is groot dat er in de toekomst nog veel meer apparaten bij zullen komen. Voor dit soort apparaten is een alleen internet simkaart natuurlijk erg interessant.

Wanneer je gebruik maakt van een simkaart voor je smartwatch kun je overal bellen en berichten sturen. Op deze manier ben je overal en altijd bereikbaar.

Voor alarmsystemen en GPS trackers is het natuurlijk ook essentieel om altijd verbonden te zijn met het internet. Door een data simkaart zijn deze apparaten niet meer afhankelijk van een draadloos netwerk.

MiFi routers worden steeds populairder en deze apparaten hebben ook een simkaart nodig. Deze routers worden vooral gebruikt op vakantie of op bijeenkomsten.

Data simkaart als extra simkaart

Er zijn een hoop mensen die een data simkaart gebruiken als extra simkaart. Voor in het buitenland kan het een stuk voordeliger zijn om te switchen naar je extra data simkaart. Op deze manier vermijd je spontane extra kosten.

Alternatief voor simkaart met alleen internet

In plaats van een alleen data simkaart zou je ook kunnen kiezen voor een sim only abonnement. Het voordeel hiervan is dat je voor minder geld veel gebruik kan maken van het internet, maar het nadeel is dat je minimaal een jaar vastzit aan een abonnement.

Ben je van plan alleen maar gebruik te maken van het internet? Kies dan een sim only abonnement met zo min mogelijk belminuten en sms’jes. Dit zal het voordeligste zijn. Wel zal je voor het afsluiten van een abonnement goed moeten nadenken over hoeveel data je nodig zal hebben. Vergelijk hieronder verschillende sim only abonnementen.


1 2 3 8