Written by Rico

Van je prepaid naar abonnement met nummerbehoud

Wil jij jouw prepaid simkaart overzetten naar een abonnement en daarbij je nummer behouden? Of dit mogelijk is en wat daarbij komt kijken vertellen we in dit artikel.

Van prepaid naar abonnement bij dezelfde provider

Als je bij jouw eigen provider wilt wisselen kan dit heel gemakkelijk. Tijdens het bestellen van een abonnement kun je aangeven dat je je prepaid nummer wilt behouden. Het kan soms wel zo zijn dat het beltegoed op de prepaid simkaart niet wordt meegenomen naar het abonnement, zorg dus wel dat je deze eerst opmaakt.

Van prepaid naar abonnement bij een andere provider

Stel je wilt jouw prepaid omzetten bij een andere provider is het ook mogelijk om je nummer te behouden. Echter heb je wel een nieuwe simkaart nodig wanneer je overstapt. Daarbij moet je rekening houden dat je beltegoed ook niet kunt meenemen en dus eerst verstandig is om deze op te maken. Ook is het verstandig om aan te geven aan de provider dat jij jouw nummer wilt behouden, vaak staat dit weergegeven op de website.

Wanneer kan je nummerbehoud aangeven?

Tijdens je online bestelling kun je vaak aangeven of een aanvraag doen voor nummerbehoud. Daarna wordt de aanvraag bevestigd en krijg je vaak nog een verificatie via mail of sms. Hierin bevestig je de aanvraag voor nummerbehoud. Een andere optie zou kunnen zijn om naar de winkel van jouw provider te gaan of te bellen en hier nummerbehoud aanvragen. Vaak wordt hier ook gewerkt met verificatie door sms.

Hoe lang duurt de aanvraag?

De aanvraag voor prepaid naar abonnement met daarbij je nummer behouden kost voor jou maar een paar minuten. Je belt of geeft het aan op de website, dit zal niet al te lang moeten duren. De bevestiging kan vaak wel wat kantooruren van jouw provider in beslag nemen. Dit zal echter niet langer moeten duren dan een dag voordat je de bevestiging krijgt. Hierna kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe simkaart met daarop jouw nummer.

Conclusie

Je kunt dus jouw nummer behouden wanneer je van prepaid naar abonnement gaat. Je kunt dit vaak aanvragen via de online website, in de winkel of telefonisch. Ben je nog op zoek naar een geschikt abonnement, dan kun je op onze homepage alle opties bekijken.

Gelukkig is het mogelijk om alsnog je nummer te behouden wanneer je naar een andere provider overstapt. Wil jij juist van abonnement naar prepaid met nummerbehoud check dan dit artikel, die gaat hier nog verder op in.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Alles over Prepaid onbeperkt bellen

In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden en voordelen van onbeperkt prepaid bellen, ook vergelijken we de providers en verschillende aanbiedingen. Lees verder om erachter te komen of en hoe prepaid onbeperkt bellen mogelijk is!

Is met een prepaid simkaart onbeperkt bellen mogelijk?

Met een traditionele prepaid simkaart is onbeperkt bellen niet direct mogelijk, omdat elke belminuut afzonderlijk wordt afgerekend, waardoor de optie om onbeperkt te bellen vooraf niet beschikbaar is. Er bestaat wel een alternatieve oplossing in de vorm van een prepaid bundel.

Bij de prepaid bundel schaffen gebruikers een maandelijkse bundel aan die een combinatie van sms-, bel-, en internettegoed bevat. Deze bundel wordt op voorhand betaald, waardoor gebruikers de vrijheid hebben zonder de verplichting van langlopende contracten. Deze methode biedt een flexibele manier om de voordelen van onbeperkt bellen te benaderen zonder de traditionele beperkingen van prepaid simkaarten.

Het idee van onbeperkt bellen is voor veel mensen aantrekkelijk, de hele dag kunnen bellen zonder zorgen over extra oplopende kosten. Normaal gesproken wordt onbeperkt bellen vaak geassocieerd met abonnementsdiensten, waarbij gebruikers een vaste maandelijkse vergoeding betalen voor onbeperkte beltijd. Echter, voor prepaid gebruikers leek deze optie lang buiten bereik, voornamelijk omdat prepaid diensten normaal gesproken gericht zijn op gebruikers die hun bel-, sms-, en datagebruik willen beperken om de kosten te controleren.

Prepaid Onbeperkt Bellen Providers

Lebara onderscheidt zich als de enige provider in Nederland die prepaid bundels aanbiedt met de optie voor onbeperkt bellen. Dit unieke aanbod maakt het voor gebruikers mogelijk om te genieten van de flexibiliteit van prepaid met de luxe van onbeperkt bellen. Hieronder staan de tarieven die Lebara biedt voor zowel nationaal als internationaal gebruik:

Nationaal – All in NL:

 • 3 GB data + onbeperkt bellen/sms’en: €13,-
 • 5 GB data + onbeperkt bellen/sms’en: €15,-
 • 7 GB data + onbeperkt bellen/sms’en: €20,-
 • 15 GB data + onbeperkt bellen/sms’en: €30,-

Internationaal:

 • 5 GB data + onbeperkt bellen/100 sms: €20,-
 • 15 GB data + onbeperkt bellen/100 sms: €30,-

In tegenstelling tot Lebara bieden andere providers zoals Simyo, Vodafone, KPN, en AH Mobile wel prepaid bundels aan, maar geen van deze opties omvat onbeperkt bellen. Hoewel sommige van deze bundels royale belminuten bieden, tot wel 1000 minuten per maand, ontbreekt de mogelijkheid om zonder limiet te bellen.

Vodafone: Heeft 5 verschillende prepaid bel bundels inclusief data en sms, maar geen onbeperkt bellen.
KPN: Beschikt over 6 bundels met diverse opties, echter zonder onbeperkte belmogelijkheden.
AH Mobile: Heeft 7 bundels in het assortiment, maar ook hier is onbeperkt bellen niet beschikbaar.

Dit maakt Lebara een unieke keuze voor gebruikers die de voorkeur geven aan de flexibiliteit van een prepaid dienst maar tegelijkertijd niet beperkt willen worden in hun belminuten. Het aanbod van Lebara is vooral aantrekkelijk voor gebruikers die veel bellen, zowel binnen Nederland als internationaal, en die willen profiteren van de vrijheid om dit zonder beperkingen te doen.

Ben je geïnteresseerd in onbeperkt bellen met de flexibiliteit van prepaid? Bekijk dan onderstaande tabel en klik op de bestelknop!

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Kloof tussen prepaid en abonnementen

Met de introductie van prepaid bundels wordt de kloof tussen prepaid en abonnementen kleiner. Deze nieuwe vorm van prepaid dienst combineert het beste van twee werelden: de controle en het overzicht van traditionele prepaid diensten met de voordelige tarieven van een abonnementsdienst.

Voordelen van de Prepaid Bundel

Een prepaid bundel biedt gebruikers een flexibele en handige manier om hun mobiele diensten te beheren zonder vast te zitten aan lange termijn contracten. Hier zijn de voordelen en hoe het werkt:

Flexibiliteit: Gebruikers van prepaid bundels hebben de vrijheid om hun bundel elke maand naar behoefte aan te passen. Afhankelijk van de provider, kunnen ze ervoor kiezen om hun bundel te wijzigen, volledig te stoppen of tijdelijk op pauze te zetten. Bij sommige abonnementen is het vereist dat wijzigingen ten minste tien dagen voor de start van de nieuwe maand worden doorgegeven..

Controle over uitgaven: Net als bij traditionele prepaid, behouden gebruikers volledige controle over hun maandelijkse uitgaven.

Geen lange contracten: Gebruikers hebben geen lange contracten afgesloten en kunnen hun plan maandelijks aanpassen.

Voordelige tarieven: Door gebruik te maken van bundels, genieten gebruikers van meer voordelige tarieven dan standaard prepaid tarieven.

Conclusie

Hoewel traditionele prepaid gebruikers beperkt waren in hun mogelijkheden om onbeperkt te bellen, biedt de introductie van bundels een nieuwe weg naar flexibiliteit en controle, met de bijkomende voordelen van abonnementstarieven. Dit model is een mooie ontwikkeling in de prepaid markt, waardoor gebruikers kunnen genieten van het beste van beide werelden.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Van abonnement naar prepaid met nummerbehoud

In de wereld van simkaarten en telecom zijn er veel dingen die je net moet weten of rekening mee moet houden. Nummerbehoud is daarvan een bekend fenomeen. Hoe kun je bijvoorbeeld van abonnement naar prepaid terwijl je jouw nummer behoudt? Welke stappen moet je daarvoor zetten en wat is belangrijk om rekening mee te houden? In dit artikel wordt het hopelijk allemaal wat duidelijker.

Overstappen van provider: van abonnement naar prepaid

Wanneer je overstapt van provider kun je dan toch je nummer behouden? Stel, je gaat van abonnement naar prepaid, maar daarbij wissel je ook van provider en wil je jouw nummer behouden. Dit is een hele mond vol maar kort gezegd kan dit gewoon. Je kunt namelijk bij jouw nieuwe provider aangeven dat je al een nummer hebt. Vaak worden er dan wat stappen ondernomen voor verificatie en dan ben je er. Ben jij op zoek naar juist het wisselen van prepaid naar abonnement met daarbij nummerbehoud, check dan ons artikel dat hierop dieper ingaat.

Goedkope prepaid kaarten?

Wil je overstappen, maar heb je nog geen keuze gemaakt? Op onze pagina over de goedkoopste prepaid simkaarten kun je zien wat de beste en voordeligste opties zijn. Je ziet onder andere een vergelijkingstabel van populaire aanbieders en de verschillen in tarieven.

Wanneer geef je nummerbehoud aan?

Tijdens het overstappen van abonnement naar prepaid zijn er verschillende momenten wanneer jij kunt aangeven dat je jouw nummer wilt behouden. Dit kan vaak bij providers op hun website, in hun winkel of aan de telefoon met hun klantenservice. Bij al deze opties wordt er vaak gevraagd naar verificatie, dit bericht komt via de sms en heb je binnen een paar minuten geverifieerd. Daarna gaat jouw provider alles bevestigen en verwerken en zul je een mail of sms ontvangen dat de simkaart kan worden geactiveerd. Nadat jij de simkaart hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zul je zien dat hetzelfde nummer actief is.

Hoelang duurt de aanvraag?

De aanvraag voor abonnement naar prepaid met daarbij je nummer behouden kost voor jou maar een paar minuten. Je belt of geeft het aan op de website, dit zal niet al te lang moeten duren. De bevestiging kan vaak wel wat kantooruren van jouw provider in beslag nemen. Dit zal echter niet langer moeten duren dan een dag voordat je de bevestiging krijgt. Hierna kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe simkaart met daarop jouw nummer.

Voorbeeld stappenplan bellen om over te zetten

Wanneer je belt naar de klantenservice kan er gevraagd worden om jouw simkaartnummer. Handig is dus om deze alvast paraat te hebben. Hierna vraag je het nummerbehoud aan de klantenservice en krijg je een bevestiging via sms. Daar krijg je verdere instructies om je nummerbehoud te bevestigen. Daarna wordt jouw verificatie verwerkt bij de provider en krijg je vaak binnen vier uur een bevestiging van jouw overstapdatum. Hierbij krijg je vaak nog via mail of sms extra uitleg en informatie.

Zodra je geen bereik meer hebt, kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe, waarbij je zult zien dat hetzelfde nummer actief is. Zie je al gauw dat dit niet het geval is, dan is er ergens in het proces iets fout gegaan. Zorg dan dat je weer contact opneemt met de klantenservice en leg het probleem uit.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

5G sim only abonnement afsluiten?

Een Sim Only 5G abonnement is een abonnement dat profiteert van de hogere internetsnelheden die 5G biedt in vergelijking met 4G. Sim only 5G is niet bij alle providers beschikbaar. Vergelijk hier 5G abonnementen en bekijk alle 5G sim only providers!

5G sim only vergelijker

Wil je een 5G abonnement afsluiten? Met onze sim only abonnement vergelijker vind je eenvoudig de beste 5G sim-only abonnementen. Gebruik de filteropties aan de linkerkant om je wensen in te voeren. De aanbiedingen die je hierna ziet, zijn meer gericht op wat voor jou relevant is. Zo worden abonnementen met 3 GB aan data niet meer getoond als je zoekt naar onbeperkt data. Dit maakt een goede vergelijking een stuk makkelijker.


Wil je een 5G abonnement afsluiten, kies dan voor Odido (T-Mobile), Vodafone, KPN of Youfone.

5G sim only providers

De volgende aanbieders bieden 5G aan:

 • Odido
 • Vodafone
 • KPN
 • Youfone

5G in Nederland

Er is veel geschreven over de 5G-netwerken die in Nederland worden uitgerold. 5G is de opvolger van het bekende 4G-netwerk. In theorie is 5G internet vele malen sneller dan 4G-netwerken. Dit heeft echter ook te maken met de frequenties die 5G gaat gebruiken, en de ‘snellere’ frequenties zijn hier nog niet beschikbaar.

Het gaat om de zogenaamde 3,5 GHz-frequentie. Alleen als je op deze frequentie 5G kunt gebruiken, zie je hogere download- en uploadsnelheden en merk je een groot verschil in snelheid ten opzichte van 4G.

5G-connectiviteit biedt meer dan alleen hogere snelheden bij het downloaden of verzenden van gegevens. Dit vermindert de “buffertijd”, de tijd die nodig is om iets te laden voordat het daadwerkelijk wordt afgespeeld, aanzienlijk. Met 5G kijk je direct video’s via YouTube, Netflix of Disney Plus zonder enige laadtijd.

De bandbreedte van het 5G netwerk is ook vergroot, zodat je altijd netwerkdekking hebt via je 5G-verbinding, waar je ook bent.

Het verschil tussen 4G en 5G

Nogmaals, het belangrijkste verschil tussen 4G- en 5G-netwerken is bandbreedte. 4G kan snelheden bereiken van 225 Mbps, terwijl 5G snelheden kan bereiken van 10 Gbps. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller apparaten met elkaar kunnen communiceren.

De reactietijd in communicatie tussen apparaten wordt ‘latency’ genoemd. Met de hogere snelheid van 5G-netwerken is de latency slechts 1 ms(milliseconden) vergeleken met 30 ms voor 4G-netwerken. Welk verschil maakt 29ms als je op een mobiel netwerk zit? Niet veel tijdens het streamen van een Netflix-aflevering of een facetime gesprek, maar als het om IoT-oplossingen gaat, is dit verschil erg belangrijk!

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Spectaculaire Black Friday deals bij telefoonproviders

Als Black Friday zijn intrede doet, is het niet alleen de wereld van mode en elektronica die in rep en roer staat. Telefoonproviders doen ook mee met dit kortingsfestijn, waarbij ze vaak ongeëvenaarde deals aanbieden die maar één keer per jaar voorkomen. Van stevige kortingen op de nieuwste smartphones tot aantrekkelijke abonnementen met extra data of belminuten, Black Friday bij telefoonproviders is een niet te missen event voor iedereen die slim wil besparen op mobiele kosten. Laten we duiken in de voordelen die Black Friday te bieden heeft op het gebied van telecommunicatie.

1. Ongekende kortingen op smartphones

Traditioneel bieden telefoon providers zoals Vodafone bij Black Friday flinke kortingen op de nieuwste en populairste smartphones. Of je nu op zoek bent naar de laatste iPhone of een high-end Android-toestel, Black Friday is het uitgelezen moment om te upgraden zonder je portemonnee te plunderen.

2. Voordelige abonnementen

Naast de kortingen op toestellen, kun je ook geweldige aanbiedingen verwachten op abonnementen. Providers stunten met pakketten die meer data, belminuten, en soms zelfs internationale opties bieden, vaak voor prijzen die je alleen tijdens Black Friday ziet.

3. Extra bonussen

Sommige providers gooien er nog een schepje bovenop door extra’s te bieden zoals gratis streamingdiensten, extra korting op maandelijkse tarieven of zelfs cadeaubonnen bij het afsluiten van een nieuw abonnement of de aankoop van een nieuwe telefoon.

4. Early upgrade opties

Wil je je huidige telefoon upgraden maar zit je nog vast aan een contract? Op Black Friday bieden veel providers ‘early upgrade’-deals, waardoor je eerder dan gebruikelijk je telefoon kunt wisselen zonder de hoge kosten die daar normaal aan verbonden zijn.

5. Online en In-Store deals

Net als bij andere retailers, kun je de Black Friday-aanbiedingen van telefoonproviders zowel online als in de winkel vinden. Dit betekent dat je kunt kiezen hoe je wilt shoppen: vanuit het comfort van je eigen huis of door persoonlijk advies in de winkel.

6. Cyber monday

Veel telefoonproviders trekken hun Black Friday-deals door tot Cyber Monday, waardoor je extra dagen hebt om te beslissen en de beste deals te scoren.

Bron: https://blackfridaydeals.nu/

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid simkaart voor iPad

Tegenwoordig kan er een simkaart gebruikt worden voor de iPad (als deze een simkaarslot heeft en mobiele data / LTE ondersteunt). In dit artikel wordt er dieper ingegaan op prepaid simkaarten voor de iPad. Hier komt aan bod welke opties er zijn met de bijbehorende toelichting en wat de optie voor jou is.

Welke opties zijn er voor een iPad prepaid simkaart?

Voor het kiezen van de beste optie voor jouw iPad, moeten we eerst weten welke opties er op de markt zijn. Wil je een prepaid kaart voor je iPad kopen, dan heb je de volgende opties:

 1. Prepaid data only
 2. Standaard prepaid

In de volgende paragraaf zullen wij deze soorten verder toelichten.

Prepaid data only

De prepaid data only simkaart is een simkaart waar alleen een internetbundel op staat. Door het aanschaffen van een data simkaart krijg je een sim die geschikt is voor telefoons, tablets, computers en allerlei andere apparaten die via 4G werken. Met deze simkaart is het alleen mogelijk om te internetten en dus niet mogelijk om te bellen. Dit maakt het uiterst geschikt om in te zetten als data simkaart voor je iPad.

Prepaid data simkaarten aanbod

Op zoek naar een geschikte prepaid data simkaart? Bekijk hieronder de opties:

 DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB 
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Standaard prepaid

De standaard prepaid simkaart is een klein plastic kaartje met daarin een chip. Bij deze simkaart weet je precies hoeveel je uitgeeft, omdat je er een bepaald bedrag op zet en er vaste tarieven zijn voor het internetten, bellen en sms’en.

Beste standaard prepaid simkaarten op een rij

Op zoek naar de beste opties voor een standaard prepaid simkaart voor je iPad? Bekijk hieronder de beste opties.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Waarom een prepaid kaart in plaats van een abonnement?

Met een prepaid kaart (standaard of data only) betaal je alleen voor wat je gebruikt en betaal je dus niet voor mb’s of belminuten die je niet gebruikt. Ook zijn er geen financiële risico’s aan verbonden, omdat je kan bellen totdat je beltegoed op is en dan moet je opwaarderen. Met een abonnement kan je over je belminuten of over je mb’s heen gaan en dan gelden er hoge tarieven, maar dit verschilt weer per provider. Dus een prepaid simkaart is beter voor je iPad omdat je betaalt voor wat je gebruikt, en omdat je geen contract hoeft af te sluiten.

Verschillende formaten simkaarten iPad

Er zijn verschillende simkaarten beschikbaar voor de iPad. namelijk: de nano simkaart en de micro simkaart. De nano simkaart past in de volgende iPads:

 • iPad Pro
 • iPad 5e generatie
 • iPad Air
 • iPad mini

De micro simkaart past in de volgende iPads:

 • iPad 2
 • iPad 4e generatie
 • iPad 3e generatie
 • iPad 1e generatie

Advies: prepaid of een data only sim?

Dus wat is de uitkomst van deze blog? Kan je beter kiezen voor een prepaid data sim only simkaart of toch een standaard prepaid simkaart? Dat ligt volledig aan jouw situatie.

Met een iPad kan je niet bellen dus is een standaard prepaid kaart niet per se nodig. Omdat je iPad alleen maar gebruikmaakt van internet is de data only simkaart waarschijnlijk de beste optie voor jou. Mocht je toch wel een standaard simkaart willen, kan dat natuurlijk ook.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid zonder internet

Met prepaid kun je normaal gesproken gewoon internetten. Maar heb jij geen behoefte aan internetverbinding buiten WiFi, dan ben jij hier op de juiste plek. Wij informeren jou met dit artikel meer over een prepaid simkaart zonder data.

Hoe werkt prepaid zonder internet?

Bij een prepaid simkaart kun je kiezen voor het gebruik van data. Wil je dat niet? Dan kun je je beltegoed opwaarderen en daarbij geen data verbruiken. Wil je zeker weten dat er geen data gebruikt wordt, dan is het belangrijk om je mobieled ata uit te zetten op jouw telefoon. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet per ongeluk gebruik maakt van data. Zorg er wel voor wanneer de telefoon gebruikt wordt door een persoon met minder kennis van telefoons, dat je regelmatig checkt of het uit staat. Zo sta je niet opeens voor een verrassing van extra kosten.

Ook is het mogelijk om prepaid belbundels aan te schaffen. Hier kun je mee bellen en sms’en, maar dus niet internetten.

Prepaid simkaart zonder internet

Bij een prepaid simkaart zijn er een paar voordelen die wij met jullie gaan delen. Je hebt geen standaard vaste kosten omdat je niet vastzit aan een abonnement. Verder heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel je gaat gebruiken aan belminuten en sms’jes. Tevens zit er geen tijdslimiet aan je beltegoed, deze is bijvoorbeeld niet slechts één maand geldig (voor de meeste prepaid bundels is dit overigens wel het geval, maar voor normaal opwaarderen dus niet).

Prepaid simkaart zonder internet kopen?

Bekijk hieronder het beste aanbod prepaid kaarten van dit moment!

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Bekijk onze pagina over de goedkoopste prepaid simkaarten voor meer informatie over prepaid.

Waarvoor is prepaid handig?

Twijfel je of je een prepaid simkaart zonder internet wilt gaan kopen? Laat ons dan een beeld schetsen waarvoor en wanneer je deze kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor een telefoon voor een oudere of kind, waarvoor het gemak van prepaid aangeraden is. Ook voor je tweede telefoon, bijvoorbeeld voor werk, is prepaid handig. Hierdoor ben je altijd bereikbaar voor je persoonlijke contacten maar ook zakelijke contacten. Met een prepaid kaart heb je geen verplichtingen en bepaal je dus zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid eSIM: Prepaid zonder simkaart

Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van prepaid zonder een fysieke simkaart. In dit artikel gaan we dieper in op het aanbod van de prepaid eSIM, zullen we behandelen wat een eSIM nou precies is en waarom dit handig is voor jou.

Welke providers bieden prepaid eSIM aan?

Op dit moment is Simyo de enige aanbieder van een eSIM prepaid. Dit komt, omdat het concept nog redelijk nieuw is. De kans is groot dat steeds meer providers in de toekomst ook een prepaid eSIM zullen aanbieden, maar op dit moment is hier nog weinig over bekend. Simyo is een dochteronderneming van KPN en is al vele malen verkozen tot beste provider van Nederland. Check hieronder de prepaid eSIM van Simyo:

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
 
Simyo€0,10€0,10€0,15€7,50Bestellen

Tijdens het bestelproces kun je selecteren dat je voor eSIM wilt kiezen. Rond het bestelproces af en volg de instructies voor het installeren van je eSIM op je telefoon.

Gratis eSIM prepaid

Simyo biedt gratis beltegoed aan bij het kopen van prepaid. Wanneer je prepaid van €5,- koopt krijg je €7,50 aan beltegoed. Als je de optie kiest van €15,- krijg je €22,50 euro beltegoed en bij het kopen van prepaid van €25,- krijg je €35,- beltegoed. Wanneer je een duurdere optie kiest, zal je meer gratis beltegoed je krijgen.

Wil je gratis eSIM prepaid, dan is dat dus deels mogelijk. Je betaalt wel eenmalig voor eSIM, maar krijgt hier meer beltegoed voor terug (waardoor je eigenlijk ‘gratis’ gebruik maakt van eSIM via prepaid).

Wat houdt eSIM in?

De afkorting eSIM staat voor ‘embedded sim’. Een eSIM is een ingebouwde chip die functioneert als een simkaart, daardoor is er geen fysieke simkaart meer nodig. Een provider kan jouw telefoonnummer klaarzetten vanuit een van de werkplekken en daarna hoef je alleen nog jouw gegevens te downloaden. Deze chip kan niet uit de smartphone verwijderd worden, maar het is wel mogelijk om te wisselen van provider en databundel.

Wat heb jij aan een eSIM?

Allemaal leuk en aardig zo’n eSIM, maar wat heb je er nou precies aan? Een van de grote voordelen van een eSIM is dat het je een hoop tijd kost. Je zal nooit meer hoeven wachten tot jouw fysieke simkaart binnenkomt en je hoeft niet meer te prutsen met een klein plastic kaartje. Ook is het beter voor het milieu om geen gebruik meer te maken van plastic simkaarten.

De eSIM neemt ook weinig ruimte in en dit brengt weer nieuwe mogelijkheden voor innovatie in de smartphone wereld. Er zijn nu ook smartphones en andere apparaten met een eSIM en een normale ingang voor een simkaart. Op deze manier zou je op twee nummers bereikbaar kunnen zijn of zou je gebruik kunnen maken van een sim only en prepaid tegelijkertijd.

Zijn er dan ook nadelen aan een eSIM?

Over het algemeen zijn er een stuk meer voordelen dan nadelen voor de eSIM. Een van de nadelen is wel dat je met een eSIM gevoeliger bent voor hackers. Gelukkig wordt de bescherming tegen hackers steeds beter. Ook zijn er nog een aantal kleine en buitenlandse providers die nog geen eSIM ondersteunen. Een nadeel van prepaid eSIM in Nederland is dan ook dat er op dit moment maar één provider is die het aanbiedt. Gelukkig is Simyo wel een betrouwbare en voordelige aanbieder.

Met welke apparaten kun je gebruik maken van prepaid eSIM?

Inmiddels bieden steeds meer apparaten ondersteuning voor eSIM. We hebben de populairste apparaten voor je op een rijtje gezet:

 • iPhone 11 (en alle iPhones die hierna zijn uitgekomen)
 • Samsung Galaxy Fold (en alle Samsung telefoons die hierna zijn uitgekomen)
 • Motorola Razr 2019
 • Nuu Mobile X5
 • Sony Xperia 5 II
 • Google Pixel 4a en 5
 • iPad Pro
 • iPad Air
 • Apple Watch Series 3 (en alle Apple Watches die hierna zijn uitgekomen)
 • Huawei Watch 2 pro
 • Samsung Gear S2 en S3
 • Samsung Galaxy Note 20

Welke providers bieden een eSIM sim only aan?

Het aanbod voor een eSIM only abonnement is op dit moment een stuk groter. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan ons artikel over eSIM sim only abonnementen.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoper internationaal bellen met VoIP

Voice over Internet Protocol, bekend als VoIP, is een technologie die het mogelijk maakt om spraakcommunicatie via internet uit te voeren in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Een van de meest opvallende voordelen van VoIP is de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op internationale gesprekken.

Hoe Werkt VoIP?

VoIP-technologie zet spraaksignalen om in digitale gegevens die via internet kunnen worden verzonden. In tegenstelling tot traditionele telefonie, die per minuut kosten in rekening brengt op basis van de afstand tussen bellers, gebruikt VoIP internetconnectiviteit om gesprekken mogelijk te maken. Dit betekent dat de kosten voor internationale gesprekken sterk kunnen worden verminderd, vooral wanneer beide partijen gebruik maken van VoIP-technologie.

Tip: Internationaal telefoonnummer aanvragen bij Belfabriek

Kostenbesparingen met VoIP

Een van de belangrijkste voordelen van VoIP is de potentieel aanzienlijke kostenbesparing bij het voeren van internationale gesprekken. Omdat VoIP gebruik maakt van internetconnectiviteit in plaats van traditionele telefoonlijnen, worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor langeafstandsgesprekken. Dit maakt VoIP een bijzonder aantrekkelijke optie voor bedrijven en particulieren die regelmatig internationaal bellen.

VoIP Diensten en Functies

Er zijn tal van VoIP-diensten beschikbaar die verschillende functies en prijsstructuren bieden. Veel van deze diensten bieden naast spraakoproepen ook andere communicatiemogelijkheden, zoals videoconferenties, instant messaging en bestandsuitwisseling. Daarnaast kunnen VoIP-gebruikers vaak hun bestaande telefoonnummers behouden, wat de overgang naar de nieuwe technologie vergemakkelijkt.

Potentiële Uitdagingen van VoIP

Hoewel VoIP aanzienlijke voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen die moeten worden overwogen. De kwaliteit van VoIP-gesprekken kan variëren afhankelijk van de internetverbinding, en in gebieden met beperkte of onbetrouwbare internettoegang kan het moeilijk zijn om VoIP effectief te gebruiken. Bovendien kunnen er kosten verbonden zijn aan het opzetten van de nodige VoIP-apparatuur en -software.

Uitgelicht: VoIP maakt internationaal bellen goedkoop en gemakkelijk

Conclusie

VoIP-technologie biedt een kosteneffectieve oplossing voor internationaal bellen, met potentiële besparingen die vooral aantrekkelijk zijn voor bedrijven en particulieren die regelmatig internationaal communiceren. Hoewel er enige technische uitdagingen kunnen zijn, maken de voordelen van VoIP het een technologie die zeker het overwegen waard is voor iedereen die op zoek is naar manieren om de kosten van internationale gesprekken te verlagen.

Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Simkaart voor smartwatch kopen?

Smartwatches zijn een handig concept om van alles bij te houden en makkelijk in te zien. Veel smartwatches maken gebruik van een internetverbinding en sommige werken ook met belminuten en sms’jes. Hoe werkt het met de simkaarten in een smartwatch? Wij leggen het jou uit!

Smartwatch simkaart

Zoals in de inleiding al werd verteld, scheiden wij twee simkaarten voor de smartwatch. Alleen voor internetgebruik en waar men ook mee wilt bellen. Hieronder staan beide beschreven met tips zodat jij de beste keuze kunt maken.

Prepaid data only simkaart voor je smartwatch

Een data only simkaart zegt het al het is een simkaart voor alleen internetgebruik. Hierbij kun je dus op je browser, apps openen en nog meer. Ook zou je kunnen bellen via alternatieven zoals apps als skype. Wel verschilt het per smartwatch of deze apps worden ondersteund. Met een prepaid data simkaart heb je meer vrijheid dan wanneer je een abonnement neemt met alleen data. Zo kun je zelf bepalen hoeveel en wanneer je data opwaardeert. Wanneer jij op reis gaat is het handig om meer data aan te schaffen zodat jij optimaal je resultaten kunt bijhouden op je smartwatch.

Een data only simkaart voor je 4G smartwatch kopen? Klik op onderstaande banner om direct te bestellen en ontvang 2 GB gratis data!

xipo connect data simkaart kopen

Standaard prepaid simkaart voor smartwatches

Met een standaard prepaid simkaart kun je dus wel bellen en smsjes versturen, wat handig is als je hier gebruik van wilt maken met je smartwatch. Verder kun je natuurlijk ook gebruik maken van een internetverbinding. Met een prepaid simkaart heb je zelf ook de vrijheid voor de hoeveelheid en wanneer je opwaardeert. Ideaal voor wanneer jij je smartwatch op bepaalde momenten veel gebruikt. Hieronder vind je een overzicht met simkaarten die voor jou geschikt kunnen zijn:

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Waarvoor is een prepaid simkaart handig?

Is het überhaupt handig om in je smartwatch een prepaid simkaart te gebruiken en niet een simkaart met een abonnementsvorm? Zoals eerder in het artikel vermeld heb je met prepaid meer vrijheid. Wanneer jij bijvoorbeeld een wandeltocht gaat maken in Frankrijk wil je wel met je smartwatch stappen en je hartslag bijhouden. Misschien wil je soms ook checken of je nog de goede richting opgaat. Hierbij heb je waarschijnlijk meer data voor nodig dan in het dagelijks leven. Daarbij heb je vaker standaard WiFi dan je denkt. Wanneer je thuis bent of op werk zit en zelfs in de sportschool is er vaak WiFi. Hiervoor heb je dus niet standaard elke maand data voor nodig. Hierbij is prepaid dus de perfecte oplossing.

1 2 3 8