De buurlanden België en Nederland hebben een zeer goede relatie met elkaar. Zowel in België als Nederland emigreren en immigreren mensen naar het andere land om bijvoorbeeld te gaan studeren of te werken. Onderling contact zal te allen tijde blijven bestaan met telefoneren als een van de belangrijkste communicatievormen. Welke manier van telefoneren is echter het meest voordelig? GoedkoopBellenNaar.nl heeft de mogelijkheden naast elkaar gezet.

Hoe bel je het goedkoopste naar België?

In plaats van bellen met een normaal mobiel abonnement bij een van de Nederlandse providers, zijn er een aantal alternatieven om naar België te bellen. Deze alternatieven zijn vaak een stuk voordeliger. Ook onderling kunnen ze sterk verschillen in prijs. Om de goedkoopste optie te bepalen om te telefoneren naar België, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht gecreëerd.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar België

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,01
€0,12€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar België

Een mogelijkheid om voor een goedkoper tarief naar naar België te bellen is prepaid. Ook de tarieven van providers die dergelijke prepaid simkaarten aanbieden verschillen enorm. Naast de mogelijkheid om te kiezen voor een van de grote netwerken zoals KPN, is het ook mogelijk om te kiezen voor een provider die zich richt op het telefoneren naar het buitenland. Deze providers vragen vaak veel lagere prijzen voor het betllen naar België. GoedkoopBellenNaar.nl heeft een top 3 samengesteld met beste en meest voordelige providers in bovenstaande tabel.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar België te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar België belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven meer rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent.
  • Het gemiddelde tarief voor bellen naar een vast nummer in België is 5 cent per minuut. Voor bellen naar mobiel geldt ook een gemiddeld tarief van 5 cent per minuut. Wat je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de aanbieder van het 0900.
  • Het Belgische netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Belgische netnummer is 0032 (+32).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Om welke redenen wordt er veel gebeld tussen Nederland en België?

Er bestaan allerlei redenen waarom er tussen België en Nederland wordt gebeld. De belangrijkste beweegredenen hiertoe zijn:

  • Contact met familie en/of vrienden: Een hoop Belgen en Nederlanders emigreren naar het buurland. Zo gaan veel jongeren studeren in een van de Nederlandse studentensteden of andersom in Antwerpen. Andere redenen zijn bijvoorbeeld werk of de leefomgeving. Hierdoor laten ze echter familie en vrienden achter in het thuisland. Om contact met elkaar te houden wordt vaak de telefoon gepakt om te bellen.
  • Zakelijke redenen: veel Belgische en Nederlandse bedrijven doen zaken met elkaar. Een expansie naar het buurland is een van de eerste mogelijkheden bij een uitbreiding van het bedrijf. Dit betekent dat vestigingen onderling ook veel contact met elkaar hebben.
  • Politieke redenen: binnen Europa hebben veel landen een intensieve (politieke) samenwerking. Brussel wordt gezien als het centrum van de Europese Unie en speelt hierin een belangrijke rol.

Demografie en historie van Nederland & België

De buurlanden België en Nederland onderhouden een zeer nauwe band. Vandaag de dag zijn de landen weliswaar gescheiden van elkaar, maar vormen tezamen met Luxemburg de Benelux.

De historie van Nederland & België

België en Nederland zijn al enige tijd aparte landen, maar in de 19e eeuw vormden de twee landen één land: het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Ongeveer een halve eeuw na de scheiding van de landen, werd er een verdrag gesloten tussen Belgie, Nederland & Luxemburg en de Benelux was geboren.

De demografie van Belgische inwoners van Nederland

Er wonen meer dan 115.000 Belgen in Nederland. De afgelopen 15 jaar is het aantal Belgen in Nederland achtereenvolgend toegenomen tot meer dan 115.000. Overige feiten over België en Nederland:

  • Ook andersom is België bij Nederlanders zeer in trek. Ongeveer 2 keer zo veel Nederlanders wonen in België (als het aantal Belgen in Nederland)! Ook andersom zoeken deze Nederlanders veel contact met hun vrienden en familie in Nederland.
  • België kent drie officiële talen: Frans, Duits en Nederlands.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =