Zoals je misschien al is opgevallen is bellen naar het buitenland niet goedkoop. Om je toch op een zo goedkoop mogelijke manier naar het buitenland te laten bellen zetten wij per land de mogelijkheden op een rijtje. Op deze pagina belichten wij de alternatieven om te bellen naar Australië. In de onderstaande tabellen worden ook de tarieven bij de mogelijkheden genoemd. Lees op deze pagina ook over de extra kosten, die niet zijn inbegrepen in het tarief om exact te weten wat je totaal betaalt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Op deze pagina gaan wij dieper in op bellen naar het buitenland met een prepaid simkaart of via een 0900 nummer. Een ander alternatief is bellen via internet, via verschillende applicaties zoals WhatsApp, Skype, Viber, Facetime etcetera. Het nadeel is dat niet iedereen deze applicaties op zijn/haar telefoon kan installeren en daarnaast zijn de applicaties ook niet in elk land, wereldwijd beschikbaar. Verder moet je er rekening mee houden dat het op een 3G of 4G netwerk wel data kost, alleen met wifi is het in feite een erg voordelig alternatief. Videobellen kan veel data kosten, maar daarnaast moet de verbinding uiteraard ook goed zijn. Bekend is dat bellen via een regulier gsm netwerk nog steeds beter is dan bellen via internet. Bel je veel naar het buitenland dan raden wij wel aan om een bundel aan te schaffen, dit is namelijk goedkoper. Ga je over je bundel heen dan gaat het tegoed van je reguliere tegoed af en dit is duurder!

Goedkoopste providers bellen naar Australië

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,15€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Australië

Met een prepaid simkaart kan bellen naar het buitenland goedkoop zijn, maar dit is alleen het geval wanneer je kiest voor een internationale provider. Een provider die gericht is op bellen naar het buitenland, waardoor de tarieven een stuk lager liggen dan bij een nationale provider het geval is. Deze providers werken wel iets anders dan een Nederlandse provider, ben je bekend met het gebruik van een prepaid simkaart dan zou ik je toch even verdiepen in de voorwaarden van een internationale provider omdat deze vaak net even anders zijn. Je betaalt namelijk voor elk gesprek een starttarief, ook betaal je vaak per minuut in plaats van per seconde en daarnaast is het bellen binnen Nederland niet per definitie goedkoop. Zoals je ziet in de tabel hierboven zit er een flink verschil in het tarief voor bellen naar een vast of een mobiel nummer.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland naar het buitenland te bellen is via een 0900 nummer. Let op dat er bij deze diensten wel meer kosten zijn dan alleen het 0900 tarief van de aanbieder, zoals het starttarief en de gesprekskosten per minuut van je provider. De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Het gemiddelde tarief voor goedkoop bellen naar Australië via een 0900 nummer is voor bellen naar een vast nummer: €0,03 en bij bellen naar mobiel is dit €0,07.
  • Het netnummer van Australië: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het netnummer voor Australië is 0061.
  • Onder het kopje “Service nummers” op je rekening staan de kosten van het
    gebelde 0900 nummer.
  • De provider brengt voor het bellen van een 0900 nummer het tarief in rekening die je betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Betrekkingen Nederland en Australië

Er wonen veel Nederlanders in Australië en het is ook een erg geliefd backpack land onder de Nederlanders. Nederland en Australië werken goed en nauw met elkaar samen. Door de ramp met de MH17 is de samenwerking nog beter geworden. De zeelieden van de Nederlandse VOC waren de eerste Europeanen in Australië. De landen werken samen op het gebied van politiek, economie en cultuur. In Australië behoort Nederland tot de top 5 grootste investeerders. Op het gebied van kennis over watervoorzieningen speelt Nederland ook een grote rol omdat Australië meerdere overstromingen heeft meegemaakt in het verleden. Op cultureel gebied, delen de twee landen veel cultureel erfgoed door de gebeurtenissen in het verleden tijdens de VOC. De oorspronkelijke inwoners van Australië zijn Aboriginals en Nederland is het enige land in Europa waar de kunst van de Aboriginals in een museum te bewonderen zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + elf =