In recente jaren is Argentinië een populair vakantieland geworden voor toeristen en backpackers en is ook in de Zuid-Amerikaanse rondreis bijna niet meer weg te denken. Dus heb jij familie of vrienden daar zitten en wil je daar graag contact mee houden? Hier vind je de goedkoopste opties om naar Argentinië te bellen!

Hoe bel je het goedkoopst naar Argentinië?

Je kunt via allerlei manieren goedkoop bellen naar Argentinië, zoals via de vaste telefoon of de meest populaire optie: via je mobieltje. Bellen naar Argentinië is best prijzig, omdat het ver van Nederland ligt en niet in de Europese unie zit. Er zijn gelukkig wel een aantal providers die zich richten op bellen naar het buitenland, waardoor je tegenwoordig goedkoper naar Argentinië kunt bellen. De 3 goedkoopste providers zie je in de onderstaande tabel.

Goedkoopste providers bellen naar Argentinië

Prepaid providerVastMobielSMSStarttarief 
Lebara€0,01€0,15€0,15€0,12Bestellen

Goedkoop bellen naar Argentinië

In het geval van Argentinië is het het goedkoopst om met een prepaid simkaart te bellen. Via providers zoals KPN en T-mobile zul je niet het goedkoopst naar Argentinië kunnen bellen, omdat zij zich veelal op Nederland en de Europese unie richten. Daarom zul je via bovenstaande providers het goedkoopst kunnen bellen naar Argentinië en raden wij deze hierom ook aan.

Telefoneren naar Argentinië via een 0900 nummer

Goedkoop bellen naar Argentinië kan ook via een 0900 nummer. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer jouw provider hoge tarieven rekent. Wanneer je dit moet gebruiken is heel simpel. Je betaalt per minuut het tarief wat het 0900 nummer rekent + het tarief wat jouw provider rekent voor het bellen naar het 0900 nummer (binnenlands tarief). Rekent je provider bijvoorbeeld €0,09 cent per minuut en het 0900 nummer €0,01 per minuut, dan betaal je €0,10 per minuut voor telefoneren naar Argentinië.
Een simkaart van een provider uit de tabel hierboven blijft echter altijd goedkoper. Al helemaal wanneer je met enige regelmaat naar Argentinië belt.

Hoe werkt het?

Je belt een 0900 nummer van een bedrijf dat goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maakt. Vervolgens toets je het nummer in dat je graag wilt bellen. Gebruik hierbij het netnummer van Argentinië, namelijk 0054. Sluit daarna af met een hekje.
Het goedkoopste 0900 nummer van Argentinië kost 0,09 cent per minuut bovenop de kosten die je provider rekent. Je zult dus snel zien dat een prepaid simkaart een stuk goedkoper is.

Waarom wordt er vanuit Nederland naar Argentinië gebeld?

Hier kunnen een aantal redenen voor gegeven worden. In Nederland wonen er ruim 5000 Argentijnen die hoogstwaarschijnlijk nog familie in Argentinië hebben waar ze contact mee willen onderhouden door middel van bellen en berichten. Natuurlijk komt de Nederlandse koningin ook uit Argentinië. Als eerder vermeldt is het ook een populair land voor backpackers en toeristen dus voor vrienden of familie die thuis blijft kan het zo zijn dat die wel contact willen houden.