Amerika is wereldwijd een van de belangrijkste en machtigste landen. Dit resulteert zich onder andere in het feit dat mensen over de hele wereld emigreren naar de Verenigde Staten en er dus veel telefonisch contact is tussen Amerika en andere landen, waaronder Nederland. Om te bepalen op welke manier telefoneren het meest voordelig is, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht opgesteld van de mogelijkheden.

Wat is de voordeligste manier van telefoneren naar Amerika?

Er bestaan diverse telefonie alternatieven met diverse kosten. In plaats van gebruik te maken van een van de grote Nederlandse providers, zijn er andere mogelijkheden die veel voordeliger zijn om naar de Verenigde Staten te telefoneren. De beste en voordeligste mogelijkheden vind je op GoedkoopBellenNaar.nl.

Goedkoopste providers bellen naar Amerika

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara
€0,03
€0,03€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop bellen naar Amerika met een prepaid simkaart

Je kunt een prepaid simkaart aanschaffen om bijvoorbeeld naar Amerika te telefoneren. Op het gebied van prepaid bellen naar Amerika bestaan er ook providers die zich richten op het voordelig(er) bellen naar de Verenigde Staten. GoedkoopBellenNaar.nl heeft een top 3 samengesteld met beste en meest voordelige providers.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een veelgebruikte alternatief om naar Amerika te bellen is een 0900 nummer. Op het gebied van 0900 nummer zijn er verschillende bedrijven die een dergelijk nummer aanbieden om voordeliger te telefoneren naar een ander land. Onderling verschillen deze aanbieders echter sterk in prijs. Dit maakt het onduidelijk welke daadwerkelijk het beste en goedkoper is.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Amerika te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Amerika belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Goedkoop bellen naar Amerika via een 0900 nummer kost gemiddeld 4 cent per minuut voor het bellen naar een vaste lijn en ook gemiddeld 4 cent per minuut voor het bellen naar een mobiel nummer.
  • Het Amerikaanse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Amerikaanse netnummer is (001) (+1).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er gebeld tussen Nederland en Amerika?

Nederlanders en Amerikanen hebben diverse beweegredenen om onderling te bellen. De belangrijkste redenen zijn:

  • Contact met familie en vrienden: emigreren naar een ander land brengt een hoop met zich mee. Waar de meeste mensen vaak moeite mee hebben, is het feit dat ze familie en vrienden achter moeten laten in het geboorteland. Ondanks dat ze nu aan de andere kant van de wereld wonen, willen ze het contact met familie en vrienden graag blijven onderhouden, vaak telefonisch.
  • Politieke redenen: Amerika is een wereldwijde grootmacht. Het land is veel betrokken met de politiek over de hele wereld. Ook dit zorgt ervoor dat er veel wordt getelefoneerd.
  • Zakelijke redenen: een hoop Nederlandse en Amerikaanse bedrijven doen zaken met elkaar, of hebben een vestiging in het andere land.

Demografie en historie van Nederland & Amerika

Nederland heeft banden met landen over de hele wereld, zo ook Amerika. Onlangs (in 2009) vierden de twee landen 400 jaar betrekkingen. De VS is zelfs de grootste investeerder in Nederland. Andersom behoort Nederland tot de top 3 investerende landen in de VS.

De historie van Nederland & Amerika

De landen zijn door de eeuwen heen ‘hechte vrienden’ geworden. Nederland was het eerste Europese land dat een dergelijke band met de VS aanging. Deze relatie levert vandaag de dag zelfs meer dan een half miljoen banen op. Dit komt onder andere vanwege het feit dat er meer dan 850 Nederlandse bedrijven zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Hierbij kun je denken aan bedrijven als KLM en Shell.

De demografie van Amerikaanse inwoners in Nederland

In Nederland wonen meer dan 35.000 Amerikanen. De afgelopen jaren is dit aantal redelijk toegenomen. Overige feiten over Nederland en de Verenigde Staten:

  • De band tussen Nederland en de Verenigde Staten is een van de langst lopende banden ter wereld.
  • Nederland exporteert een hoop producten naar Amerika, zoals kantoormachines en dranken. Amerika exporteert onder andere veel elektrische apparaten naar ons.
  • Aan de kusten van de Verenigde Staten heerst een grotere bedreiging in orkanen. Derhalve ziet de VS Nederland als een expert op het gebied van water beschermingen. De VS maakt de laatste jaren veel gebruik van de kennis en expertise van Nederland.

Wanneer je in Amerika verblijft

Ook wanneer je in Amerika bent is het goed om te weten hoe om te gaan met je belkosten. Bellen en gebeld worden kost namelijk veel geld als je gebruik blijft maken van je Nederlandse simkaart. Het is verstandig om een simkaart voor Amerika aan te schaffen. Dit kan een simkaart zijn van een wereldwijde provider of een lokale simkaart uit Amerika. Een Amerikaanse simkaart kun je kopen in de plaatselijke supermarkt en plaats je net als een andere simkaart in je smartphone. Je bent alleen veel goedkoper uit. Houd er wel rekening mee dat je een ander nummer krijgt, zodra de simkaart is geplaatst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 11 =