Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Gratis bellen via internet

Onze telefoonkosten worden steeds lager, omdat zowel de prepaid tarieven als de prijzen voor mobiele abonnementen de laatste jaren gedaald zijn. Dit geldt voor zowel de binnenlandse als de buitenlandse tarieven. GoedkoopBellenNaar is altijd voor jouw op zoek naar goede manieren om te besparen op je telefoonkosten. Gratis bellen via internet is een slimme manier om flink te kunnen besparen op je belkosten.

Waarom willen we gratis bellen via internet?

GoedkoopBellenNaar is altijd op zoek naar manier voor goedkoop mobiel bellen en gratis bellen via internet is een hele belangrijke! Gratis bellen via internet zorgt ervoor dat er bespaart kan worden op de belkosten, maar dat is niet het enige. Bellen via internet geeft ons ook de mogelijkheid om te kunnen videobellen. De tarieven voor videobellen liggen een stuk hoger dan de standaard belkosten, maar via internet is dit gratis.
Daarnaast is gratis bellen via internet een prima uitkomst als je wilt bellen naar of vanuit het buitenland.

Wat heb je nodig voor bellen via internet?

Bellen via het internet werkt heel gemakkelijk. Hiervoor heb je natuurlijk wel een

  • Smartphone, tablet, smartwatch, PC of laptop,
  • Een databundel of verbinding met het WiFi netwerk
  • en een programma dat het mogelijk maakt om te bellen via internet

nodig.

De eerste twee punten spreken voor zich. Je hebt een apparaat nodig dat verbinding kan maken met het internet. Daarnaast moet dit apparaat een ingebouwde microfoon hebben, wat tegenwoordig altijd wel het geval is. Als je een oud apparaat gebruikt dan bestaat de kans dat je er een microfoontje op moet aansluiten. Vervolgens heb je een internetverbinding nodig. Dit kan je databundel zijn, maar je kunt hiervoor ook gebruik maken van het (gratis) WiFi netwerk. Voor een goede verbinding is het belangrijk dat je een sterke verbinding hebt op het moment dat je gaat bellen.
Tot slot heb je een programmaatje of app nodig waarmee je kunt bellen.

Programma/app voor bellen via internet

Er zijn verschillende apps of programma’s die het mogelijk maken om gratis te (video)bellen via internet. De populairste bespreken we hieronder.

Bellen via Whatsapp

Gratis bellen via Whatsapp bestaat nog niet zo heel lang, maar is wel zeer populair binnen Nederland. Dit heeft waarschijnlijk met de populariteit van de app te maken voor het versturen van berichtjes, want de kwaliteit van Whatsapp bellen laat echter nog te wensen over. Wel is whatsapp gemakkelijk te gebruiken, omdat de meeste Nederlanders gebruik maken van deze app.

Bellen via Facetime

Facetime biedt in tegenstelling tot whatsapp uitstekende kwaliteit voor gratis bellen. Echter is deze app wel alleen te gebruiken tussen Apple apparaten. Facetime is een standaard App op ieder apple apparaat.

Bellen via Skype

Skype is wereldwijd zeer populair en ook de kwaliteit hiervan is goed. Skype is op ieder apparaat en smartphone te installeren en daarom makkelijk toegankelijk voor gebruik. Voordat je skype kunt gebruiken moet je echter wel even checken of degene die jij wilt bellen ook een skype account heeft, anders gaat het niet lukken.

Hoeveel MB verbruikt gratis bellen via internet?

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je belt vanuit je eigen databundel, het je wel internet MB’s kost. In dit geval gaat gratis bellen niet helemaal op, maar in principe is het verbruik te overzien. Toch willen we je er wel bewust van maken dat het niet helemaal gratis is. Enkele tips:

  • Bellen via Whatsapp verbruikt minder data dan Facetime en Skype (4 minuten = 1 MB)
  • Skype verbruikt ongeveer 1 MB per minuut
  • Facetime verbruikt ongeveer 2,5 MB per minuut
  • Let op: Videobellen verbruikt meer data dan een normaal telefoongesprek via internet

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × vijf =